Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γιορτή για το περιβάλλον στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας

Εκατοντάδες μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόλου κατέκλυσαν σήμερα το Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας «Ανδρέας Βαλαχής» συμμετέχοντας στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι μαθητές έγιναν δέκτες οικολογικών μηνυμάτων με θέμα την ανακύκλωση και συμμετείχαν σε ποικίλα εκπαιδευτικά δρώμενα στέλνοντας με τη σειρά τους το δικό τους, αισιόδοξο, μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση.


«Είναι μια θαυμάσια γιορτή, που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 παιδιών, που το χαίρονται και στέλνουν δυνατά μηνύματα στην κοινωνία μας και σε μας τους μεγαλύτερους, οι οποίοι δυστυχώς, είμαστε υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σκοτινιώτης και, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, πρόσθεσε: «Το θέμα της ανακύκλωσης  και συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητας για μας, γι’ αυτό και μελετούμε οικολογικές μεθόδους και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την προστασία και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση στην περιοχή μας υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό, αλλά μελετούμε την επέκτασή της, όπως και την εφαρμογή προγραμμάτων    κομποστοποίησης των οργανικών αποβλήτων. Ένα πρώτο βήμα γίνεται ήδη με το πρόγραμμα Life».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χ. Τσαμπάζης σημείωσε ότι «οι παγκόσμιες ημέρες δεν πρέπει να είναι μόνο ημέρες γιορτής, αλλά ημέρες απολογισμού και σύγκρισης με το χθες, να βλέπουμε αν προχωρήσαμε περισσότερο στην κοινωνική μας δράση ή αν μείναμε στάσιμοι», ενώ η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σ. Μπαρτζιώκα ανέφερε ότι είναι υπόθεση του Δήμου Βόλου και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να υλοποιεί προγράμματα περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και πολιτισμού στα σχολεία της περιοχής. Τέλος ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) κ. Λ. Αναστασίου, υπογράμμισε ότι τα παιδιά μπορούν να αναδειχθούν στους καλύτερους πρεσβευτές μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον. 
    Οι δράσεις στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του ΚΔΑΥ, του ΦΟΣΔΑ και της Μουσικής Σχολής «Παύλου Πλάκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: