Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κορύνες στις διασταυρώσεις για την αποτροπή ατυχημάτων από την παράνομη στάθμευση

Πλαστικούς οριοδείκτες (κορύνες) σε διασταυρώσεις κεντρικών οδικών αρτηριών του Δήμου Βόλου, πρόκειται να τοποθετήσει τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση οχημάτων σε αυτές, που εμποδίζει την ασφαλή κυκλοφορία των τροχοφόρων και αποτελεί την αιτία συνεχών τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στον κεντρικό ιστό της πόλης, το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού εντόπισε και αποτύπωσε τις προβληματικές διασταυρώσεις, ώστε να προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών. Σε πρώτη φάση, η επέμβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε 25 περίπου σημεία.


«Όπως είναι γνωστό», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Μόσχος, «μια από τις επείγουσες προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής, είναι η άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Μέσα από τη δημόσια διαβούλευση για το κυκλοφοριακό και την κατάθεση παρατηρήσεων, αντιρρήσεων, ενστάσεων, έχουν συγκεντρωθεί πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, τις οποίες επεξεργάζονται αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας. Ένα από τα θέματα που προέκυψαν ήταν και η ανάγκη διασφάλισης της ορατότητας σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις, η οποία παρεμποδίζεται από σταθμευμένα οχήματα, κυρίως στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Η στάθμευση οχημάτων ακριβώς πάνω στις διασταυρώσεις και η παρεμπόδιση της ορατότητας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση κορυνών, ώστε να αποφευχθεί και ο παραμικρός κίνδυνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: