Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας για τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο κτίριο της Συναγωγής πριν από τρεις εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος απουσίαζε στο Ροστώβ.


Ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε τη λύπη και την αποδοκιμασία του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «πράξεις μισαλλοδοξίας, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στο κτίριο της Συναγωγής, προσβάλλουν βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών του Βόλου, οι οποίοι σέβονται και υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και καταγωγής, να ζει και να λειτουργεί ελεύθερα. Η Ισραηλιτική Κοινότητα αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες αναπόσπαστο και δημιουργικό  τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας. Γι’ αυτό και το μόνο που κατάφεραν οι δράστες, ήταν να προκαλέσουν την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και την Ισραηλιτική Κοινότητα στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: