Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στο “Marconi Radio 9.61”

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης στο “Marconi Radio 9.61” και στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Γιώργου Κουμιώτη.
Στη συνέντευξη κυριάρχησαν τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και το νέο    δραστικά μειωμένο τιμολόγιο που θα ισχύσει για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Όπως τόνισε ο  Π.Σκοτινιώτης, στη ΔΕΥΑΜΒ έχει χαραχθεί διαχωριστική γραμμή  με πρακτικές που έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα   για την επιχείρηση και υπογράμμισε ότι με το νέο τιμολόγιο και τις αλλαγές που καθημερινά γίνονται, διαμορφώνεται νέα σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που διαχρονικά έχει επιτελέσει η ΔΕΥΑΜΒ   και σημείωσε ότι η επιχείρηση είναι σήμερα έτοιμη να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα-μαμούθ, ύψους 47 περίπου εκατομμυρίων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.


Σε ερώτηση για τις διακοπές νερού λόγω μη εξόφλησης των  λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι όσοι  συμπολίτες     έχουν πράγματι οικονομική αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς,  απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία της επιχείρησης και εφόσον δεν ικανοποιηθούν, στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Λ.Μαυρογιάννη και πάντοτε γίνεται ρύθμιση ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
Σε άλλη  ερώτηση σχετικά με τα τιμολόγια ΜΜΕ προς τη ΔΕΥΑΜΒ τα τελευταία 15 χρόνια και το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα, ο Δήμαρχος Βόλου απάντησε ότι δεν είχε υπόψη του σχετικό αίτημα και το θέμα που  τέθηκε θα εξεταστεί.
Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χαράτσι που επιβάλλεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Π.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι όσοι δημότες αποφασίζουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς να πληρώσουν και  το χαράτσι, μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών ή πληρωμών των τραπεζών, μπορούν να φέρνουν τις αποδείξεις   στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου, στο κεντρικό Δημαρχείο, και ο Δήμος αναλαμβάνει να τις στείλει με εξώδικο στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: