Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στηρίζουν το έργο της δημοτικής αστυνομίας Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και ΜΟΤΟΛΕΒ

Συνεχίζοντας τον διάλογο με φορείς της πόλης για τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και της ΜΟΤΟΛΕΒ, οι οποίοι κατέθεσαν τις  απόψεις και παρατηρήσεις τους επί της πρότασης της δημοτικής αρχής που επεξεργάστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εξαντλητική συζήτηση για τα σημαντικότερα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση, όπως η εφαρμογή του δακτυλίου, η ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου, η επέκταση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων, με τους εκπροσώπους των δυο κοινωνικών φορέων να εκφράζουν τη συναίνεσή τους όσον αφορά την ανάγκη υλοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας εξ’ αυτών.

Εξηγώντας το σκεπτικό της δημοτικής αρχής ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε με έμφαση ότι στόχος είναι η αποτροπή της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων στον κεντρικό ιστό της πόλης και η ενθάρρυνσης της χρήσης ποδηλάτου και μέσων μαζικής μεταφοράς. «Ο στόχος μας είναι σταθερός και αμετακίνητος. Αυτό που αναζητούμε είναι ο δρόμος για να πετύχουμε το στόχο μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δικαιώνεται ήδη ως προς την απόφασή της να λάβει αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της.
Απόλυτα σύμφωνοι με την αυστηροποίηση της αστυνόμευσης δήλωσαν οι εκπρόσωποι τόσο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας όσο και της ΜΟΤΟΛΕΒ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να ενταθούν ακόμη περισσότερο για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης στον κεντρικό ιστό και τόνισαν ότι στηρίζουν τη δημοτική αρχή σ’ αυτή την προσπάθεια, ακόμη κι αν χρειαστεί η Δημοτική Αστυνομία να καταφύγει στη χρήση γερανού για την απόσυρση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.
Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έθιξαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα απώλειας θέσεων στάθμευσης μπροστά από πολυκατοικίες που διαθέτουν πυλωτή και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να προωθήσει προς έγκριση κανονιστική απόφαση η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη μίας εισόδου και μίας εξόδου στις πολυκατοικίες αυτές, έτσι ώστε οι πυλωτές να μην καταλαμβάνουν το 100% της όψης. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους στο μέτρο καθιέρωσης κεντρικών σημείων όπου θα υπάρχουν ποδήλατα του Δήμου που θα διατίθενται στους πολίτες, καθώς επίσης στο μέτρο επέκτασης των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Αντίθετα, διαφώνησαν με την πρόταση εφαρμογής δακτυλίου, όπως και οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΛΕΒ οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της προσωρινής στάθμευσης αυτοκινήτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Ιάσονος και Δημητριάδος.
Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι όλες οι προτάσεις και επισημάνσεις θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, έτσι ώστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να πάρει τις σωστότερες αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ν. Μόσχος, Π. Πελεκάνος, Φ. Λαμπρινίδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Φ. Κοκκινάκη και οι: Κ. Βολιώτης και Γ. Γερόπουλος εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, Δ. Καλοστίπης και Δ. Χουτζούνης από τη ΜΟΤΟΛΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: