Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε νέες βάσεις η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Τη  συγκρότηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε νέες βάσεις σχεδιάζει η δημοτική αρχή Βόλου, με αφορμή και την επεξεργασία του νέου οργανογράμματος του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χ. Τσαμπάζη, του νέου διευθυντή της υπηρεσίας κ. Αιμ. Σουβατζή και του αναπληρωτή διευθυντή κ. Θ. Τσαλούχα, στους οποίους έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για τη ριζική αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και στην εύλογη αξίωση των πολιτών.
Ειδικότερα, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι, ο καθένας ανάλογα με το διακριτό θεσμικό του ρόλο, στην καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας, με σαφή και συγκροτημένη διοικητική δομή και απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.  Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου πρέπει να λειτουργήσει με σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια, προκειμένου να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
«Θα προχωρήσουμε στις τομές που είναι αναγκαίες ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν αυτά για τα οποία καταβάλλουν δημοτικά τέλη», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και ζήτησε να γίνει αναλυτική κοστολόγηση της συνολικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα περιθώρια περιστολής περιττών δαπανών, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος για περιορισμό κάθε σπατάλης του δημοτικού χρήματος.
Ο κ.Σκοτινιώτης ζήτησε, εξάλλου, από τα στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν επιστημονικές μεθόδους και καλές πρακτικές στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, που εφαρμόζονται στο εξωτερικό αλλά ενδεχομένως και σε άλλες ελληνικές πόλεις, με στόχο την προστασία και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει προσπάθεια αναβάθμισης και επέκτασης της δραστηριότητας που αφορά την ανακύκλωση υλικών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί και απαίτηση των ίδιων των πολιτών, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην εικόνα της πόλης ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: