Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Έμπρακτη υποστήριξη στον Π. Σκοτινιώτη εξέφρασε ο βουλευτής επικρατείας Η. Μόσιαλος

Στο Βόλο βρέθηκε χθες ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics κ. Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη προνοιακές δομές του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Νεάπολη και τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια».
Αμέσως μετά ο κ. Μόσιαλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», παρουσία και του βουλευτή Κώστα Καρτάλη. Στη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι με την επίσκεψή του στο Βόλο θέλησε να  εκφράσει την έμπρακτη υποστήριξή του στον Πάνο Σκοτινιώτη και την υποψηφιότητά του για το νέο Δήμο Βόλου. Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο των κοινωνικών δομών στο Δήμο, τονίζοντας ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του εξωτερικού, και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα διευκολύνει την κοινωνική πολιτική των Δήμων, καθώς μαζί με τις αρμοδιότητες, αποκεντρώνονται 3,3 δισ. ευρώ, που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δήμοι έχουν την ευκαιρία, με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», να αναβαθμίσουν τις προνοιακές τους δομές, τόσο με την εισροή των 3,3 δις ευρώ από το κράτος όσο και μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 2 δις ευρώ. «Αυτό που χρειάζεται είναι να εκλεγούν άνθρωποι σαν τον Πάνο Σκοτινιώτη, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και μπορούν να διαχειριστούν τέτοια προγράμματα».

Δείτε τη συνέντευξη
Μέρος 1ο (Χαιρετισμός Φ. Κουβέλη και συνέντευξη Η. Μόσιαλου (11':28'') και
Μέρος 2ο (απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων (13':27'')

Δεν υπάρχουν σχόλια: