Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνάντηση για τον Πολιτισμό

Δεκάδες Βολιώτες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της λογοτεχνίας, των εικαστικών και της αρχαιολογίας, έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση για τον Πολιτισμό που διοργάνωσε η «Δημοκρατική Συμπολιτεία», το απόγευμα της Τετάρτης στο «Αχίλλειον». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις και προτεραιότητες του συνδυασμού στον τομέα του πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανός διάλογος με τη διατύπωση απόψεων, πρoτάσεων και παρατηρήσεων από ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί στο χώρο που υπηρετούν. Μεταξύ αυτών οι Κ. Ακρίβος, Αν. Κατσιγιάννης, Β. Αδρύμη,  Γ. Καφενταράκης, Σ. Μαβίδης, Α. Πρασσά, Γ. Μαντίδης, Κ.Πόπωτας, Μ.Καραθάνου κ.α.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ο οποίος έκανε ουσιαστική παρέμβαση,  ενώ χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδ. Ζήση, η οποία δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων.
Στην εισηγητική του ομιλία ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε καταρχήν στον αποφασιστικό και σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση στις παρούσες συνθήκες, ώστε ο πολιτισμός να συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης και στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, παράλληλα με τα προβλήματα, διαμορφώνονται και νέες ευκαιρίες να αναδειχθεί ο πολιτισμός ως εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με όρους ποιότητας, βιωσιμότητας, αειφορίας και κοινωνικής συνοχής». 
Στη συνέχεια ανέλυσε τις προοπτικές προώθησης του πολιτιστικού προϊόντος στο πλαίσιο του διευρυμένου Δήμου και τους κεντρικούς στόχους του συνδυασμού, με προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση και ριζική αναδιοργάνωση των πολιτιστικών πόρων του Δήμου Βόλου. Επιδίωξή μας, υπογράμμισε, αποτελεί η άρση των ανισοτήτων στην πρόσβαση, συμμετοχή και κατανομή πόρων μεταξύ «κέντρου και περιφέρειας» του νέου Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: