Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός για Μεσογειακό Χωριό

Σε δήλωσή του για το Μεσογειακό Χωριό και τα άλλα αθλητικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει σε δήλωσή του:
«Από το Σχέδιο του  Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων 2011  δεν προκύπτει να υπάρχουν εγγεγραμμένες οι αναγκαίες πιστώσεις υπέρ του Οργανισμού  Εργατικής Κατοικίας για την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στο Βόλο (όπως και στη Λάρισα). Συνεπώς, επιβάλλεται να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός. Πολλώ μάλλον που, έτσι κι αλλιώς,  δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου, αφού ο χρόνος οριακά επαρκεί για την ολοκλήρωσή του.
Το ίδιο ισχύει και για τα δύο νέα αθλητικά έργα που προβλέπονται να κατασκευαστούν στην περιοχή μας, το Κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας και το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο. Και για τα έργα αυτά τα χρονικά περιθώρια για την κατασκευή τους στενεύουν.
Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υπάρξει την επόμενη βδομάδα συντονισμένη, σθεναρή παρέμβαση προς την κυβέρνηση, η οποία πρέπει πλέον να τεθεί προ των ευθυνών της. Να αξιώσουμε σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μεσογειακού Χωριού και των νέων αθλητικών έργων, όπως και των σημαντικών επεμβάσεων που προβλέπονται στις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις (ΕΑΚ κλπ.). Πιστεύουμε ότι την πρωτοβουλία του συντονισμού θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ενώ απαραίτητη είναι η συμμετοχή και των βουλευτών μας.
Εμείς, σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, προβάλλοντας δυναμικά την καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση των παραπάνω έργων και εμμένοντας στη θέση ότι «δεν νοούνται Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς Μεσογειακό Χωριό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: