Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη εβδομάδα του νέου Δημάρχου Βόλου

Στο πνεύμα των πρώτων δηλώσεών του μετά την επισημοποίηση της εκλογικής του νίκης το βράδυ της Κυριακής, κινήθηκε την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές ο νέος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Πέρα από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα, τηλεγραφήματα και συγχαρητήρια μηνύματα που δέχθηκε για τη μεγάλη νίκη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» και την εκλογή του στη θέση του πρώτου Δημάρχου του νέου Δήμου Βόλου, ο κ. Σκοτινιώτης αξιοποίησε το χρόνο για να βάλει τις βάσεις για την  οργανωτική συγκρότηση του ενιαίου Δήμου. Οι πρώτες ενέργειές του κινήθηκαν σε τρία επίπεδα:
Πρώτη μέριμνα ήταν να ξεκινήσει νέο κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους των συνενούμενων Δήμων, με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους μέχρι την ανάληψη των καθηκότων της νέας δημοτικής αρχής και παράλληλα να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους στην αξιοποίηση του προσωπικού των Δήμων για σειρά υπηρεσιακές συναντήσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του νέου Δήμου.
Ταυτόχρονα, οργάνωσε συνάντηση όλων των υποψηφίων του συνδυαμού της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», όπου επιβεβαιώθηκε η αλληλεγγύη μεταξύ τους και τονίστηκε η ανάγκη για τη διατήρηση της συλλογικότητας και κατά την άσκηση της δημοτικής εξουσίας. Στη συνάντηση αυτή ο Π. Σκοτινιώτης είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή του ότι στην καθημερινή  διαχείριση του Δήμου θα αξιοποιούνται   τα μηνύματα των εκλογών και θα υπάρχει απαρέγκλιτη εφαρμογή των αρχών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Ζήτησε το ίδιο να κάνουν και τα μέλη του συνδυασμού, σε όποια θέση κι αν αξιοποιηθούν. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η τοποθέτησή του ότι η ανάθεση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα μέλη της ομάδας πλειοψηφίας θα γίνει την  κατάλληλη ώρα και αφού ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για την οργανωτική δομή του νέου Δήμου Βόλου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για δήθεν συμφωνίες στην ανάθεση των αντιδημαρχιών και οριοθετώντας έτσι και τα κριτήρια της επιλογής του.
Τέλος, ο νέος Δήμαρχος άρχισε τις πρώτες ενημερωτικές συσκέψεις με τα διευθυντικά στελέχη του Δήμου Βόλου αλλά και της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να ενημερωθεί σε βάθος για την υπάρχουσα κατάσταση και να γίνει προγραμματισμός για υπηρεσιακές συναντήσεις με τη συμμετοχή στελεχών από όλους τους συνενούμενους Δήμους, ώστε να αποτυπωθούν πιο ολοκληρωμένα τα προβλήματα και η νέα δομή  του ενιαίου Δήμου Βόλου. Στις συσκέψεις αυτές ο κ. Σκοτινιώτης έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις για τα πλέον επείγοντα ζητήματα, όπως η επεξεργασία του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η ενοποίηση των Δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων σε δυο Νομικά Πρόσωπα και τα οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: