Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ροκ συναυλία την Πρωτομαγιά στην Αγριά στη μνήμη του μουσικού Νίκου Βόγια

Ο Δήμος Βόλου - Δημοτική Ενότητα Αγριάς οργανώνει ροκ συναυλία στη μνήμη του Βολιώτη μουσικού (ντράμερ)  Νίκου Βόγια κατόπιν πρωτοβουλίας των μουσικών  συγκροτημάτων «Old Friends», «Express» και «Spectrum», την Πέμπτη 1η Μαΐου 2014 στις 7 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού στην Αγριά με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή για όλους. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πρωτομαγιά καθώς την ημέρα αυτή, πριν από ένα χρόνο, αιφνίδια και ενώ συμμετείχε σε συναυλία, ο Νίκος Βόγιας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας κενό στη ζωή των συγγενών και φίλων του αλλά και στη μουσική σκηνή του τόπου που τιμούσε με τη δημιουργική συμμετοχή του. 

Ο Νίκος Βόγιας ήταν  παιδί πολιτικών προσφύγων από την Τασκένδη από όπου ήρθε προσδοκώντας και παλεύοντας για καλύτερη ζωή που κατάφερε να γεμίσει με το μουσικό του ταλέντο και για την αγάπη του για τη ζωή. «Ο ντράμερ με το χαμόγελο» -  όπως τον αποκαλούσαν - είχε διακριθεί ως μουσικός στη Ρωσία όπου συμμετείχε στο γνωστό συγκρότημα «Blue Rockers» του διάσημου κιθαρίστα Victor Ostrovski, είχε διακριθεί επίσης στη Γερμανία,  όπου εργάστηκε ως μουσικός και συμμετείχε στην ηχογράφηση δίσκων του Γιάννη Γιαννίτση. Με την εγκατάστασή του στην Ελλάδα και το Βόλο δημιούργησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το hard rock συγκρότημα «Express» ενώ για πολλά χρόνια ήταν ο ντράμερ της γνωστής μπάντας «Lutanic Rockets». Ήταν από τους ιδρυτές του γνωστού και αγαπημένου συγκροτήματος «Old Friends» που δημιούργησαν το 2010, οι  φίλοι του στη ζωή και στη σκηνή. Για το συγκρότημα «Old Friends ο Νίκος Βόγιας έγραψε μουσικές σε ελληνικούς και ξένους στίχους κάνοντας επιτυχίες ενώ παράλληλα από το 2013 συμμετείχε και στο συγκρότημα «Spectrum» που παρουσιάζει διασκευές της δεκαετίας του ’80.      
Στη συναυλία της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν αφιλοκερδώς μέλη των συγκροτημάτων: «Express» με τους  μουσικούς Γιάννη Κολοβό, Γιάννη Παγωνόπουλο, Βασίλη Γαλάνη, Μίμη Κατσούρα και Δημήτρη  Αμβράζη, «Spectrum» με τους μουσικούς Γιάννη Σεφαλίδη, Σπύρο  Νάκο, Κώστα  Ζάρπα, Γιώργο  Σκαμάγκα και Γιάννη  Κοντογιάννη, «Old Friends» με τους μουσικούς Γιώργο Πολύζο, Μάκη Μπλαζή, Κωνσταντίνο Κολέτσιο, Γιώργο Κερασιώτη και Nina Van Slogteren. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: