Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Εξαντλούμε κάθε περιθώριο ώστε να καλύπτουμε τις πιεστικές ανάγκες των σχολείων

Τη διαβεβαίωση ότι, παρά τις μεγάλες περικοπές πόρων, ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε περιθώριο, ώστε να καλύπτει τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες των διδακτηρίων, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Μαγνησίας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του. Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα συντηρήσεων και τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση και τον κατάλογο αιτημάτων που είχε υποβάλει το Φθινόπωρο η Ένωση Γονέων, θέματα λειτουργίας των διδακτηρίων, όπως θέρμανση, φύλαξη, επάρκεια καθαριστριών, κενά εκπαιδευτικών, σίτιση και μετακίνηση μαθητών για ειδικές περιπτώσεις, καθώς επίσης η πορεία υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος σχολείων του Δήμου.
Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Β.Κυρίτσης, ο Αντιπρόεδρος Σπ.Στεργίου, ο Ειδικός Γραμματέας Κ.Γαργάλας και το μέλος του προεδρείου Θ.Κορομηλής. Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σούλα Μπαρτζιώκα.

Ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισήμανε ότι «παρά τις μεγάλες περικοπές στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Βόλου καταφέρνει να κρατά τα σχολεία λειτουργικά και ασφαλή, εξαντλώντας κάθε δυνατό περιθώριο. Σε στενή καθημερινή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Ένωση Γονέων και τους κατά τόπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και αξιοποιώντας και την εθελοντική συνδρομή τους, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων μέσα από το οποίο αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα, πέρα από την καθημερινή συντήρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Λαμπρινίδης παρουσίασε αναλυτικά τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν έως τώρα, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια αντιμετώπισης εκκρεμοτήτων που αφορούν θέματα υγιεινής, ασφάλειας, μονώσεων και στεγανώσεων, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανέφερε την αποξήλωση των πλακιδίων αμιάντου και τον εκτεταμένο ελαιοχρωματισμό στο 6ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας, την κατασκευή στεγάστρου στα 21ο Δημοτικό Βόλου και 1ο Δημοτικό Αγριάς, την αναβάθμιση του αύλειου χώρου στο 14ο Δημοτικό Βόλου, τις εργασίες πλήρους ανακαίνισης στα 4ο και 5ο Δημοτικά Βόλου, τη συντήρηση των τουαλετών στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, τη μόνωση του Γυμνασίου Λεχωνίων, τις εργασίες συντήρησης και αυτονόμησης της θέρμανσης στο συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, τις οικοδομικές εργασίες στο Μουσικό Σχολείο και τις εργασίες μονώσεων στα 5ο, 6ο, 2ο και 8ο Λύκεια Βόλου. Επίσης, με ειδική εργολαβία, όπως είπε, επιστρώθηκαν οι αυλές στα 27ο και 18ο Δημοτικά Βόλου, στο 7ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου και στο 1ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας. 

Από την πλευρά της η κ.Μπαρτζιώκα αναφέρθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος σχολικής στέγης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Βόλου για τη μεταφορά νηπιαγωγείων από ενοικιαζόμενα σε δημοτικά κτήρια, υπογράμμισε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με τακτικότατη πληρωμή των καθαριστριών, παρότι ο Δήμος δεν έχει εισπράξει ακόμη τη σχετική χρηματοδότηση, και την επιτυχή προσπάθεια που έγινε για την εξόφληση όλων των υποχρεώσεων των σχολείων. Σε ό,τι αφορά το θέμα της φύλαξης, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων, υπογράμμισε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος, είτε με τοποθέτηση συναγερμών, είτε με εταιρείες φύλαξης. 

Τα μέλη της Ένωσης Γονέων ζήτησαν από το Δήμο να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους μαθητές για τις καταλήψεις του Φθινοπώρου και να εντείνει η Δημοτική Αρχή τις προσπάθειές της προκειμένου να αποσαφηνιστεί το καθεστώς σίτισης στο Μουσικό Σχολείο, θέματα στα οποία υπήρξε σύμπτωση απόψεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: