Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Πρέσβης της Δανίας στο Δημαρχείο Βόλου

Η Πρέσβης της Δανίας στην Αθήνα κ.Mette Knudsen επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Βόλου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Απόστολο Φοινικόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές  ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Δανίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.

Επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη προς την κ.Knudsen, με την οποία ζητούσε τη συνεργασία της προκειμένου ο Δήμος Βόλου να έλθει σε επαφή με Δήμους της Δανίας που έχουν επιτύχει την ενεργειακή αυτονομία ή, σε κάθε περίπτωση, έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως τόνισε ο κ.Φοινικόπουλος κατά τη σημερινή συνάντηση, η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει θέσει το θέμα της ενέργειας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020). Στο πλαίσιο αυτό αναζητά συνεργασίες με ευρωπαϊκούς Δήμους για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα αυτό. Επίσης, αναφέρθηκε την ταυτότητα και την παραγωγική φυσιογνωμία της μείζονος πόλης του Βόλου, στα σχέδια και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Η κ.Knudsen εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνδράμει στην αναζήτηση δανέζικης πόλης, η οποία θα διαθέτει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα με το Βόλο, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: