Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Την τύχη της πόλης έχουν πάρει πλέον στα χέρια τους οι δυνάμεις της ευθύνης και όχι οι δυνάμεις που θορυβούν



«Ο Βόλος μπορεί να απογειωθεί. Η τοπική κοινωνία την Κυριακή θα στείλει ηχηρό μήνυμα σταθερότητας, ελπίδας και προοπτικής. Την τύχη της πόλης έχουν πάρει πλέον στα χέρια τους οι δυνάμεις της ευθύνης και όχι οι δυνάμεις που θορυβούν». Αυτό τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του στο Ράδιο Ένα και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου. Αξιολογώντας τα μηνύματα που λαμβάνει από την τοπική κοινωνία αλλά και τις αντιδράσεις των ανθυποψηφίων του, εξέφρασε τη βεβαιότητα, για μία ακόμη φορά, ότι ο συνδυασμός του, έχοντας διαμορφώσει ένα σαφές, δυναμικό ρεύμα, θα περάσει στο  δεύτερο γύρο και θα είναι τελικά ο νικητής των εκλογών. «Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή. Όποιος κι αν είναι ο άλλος συνδυασμός που θα περάσει στο β΄ γύρο, εμείς θα είμαστε σίγουρα οι νικητές. Ο δικός μας συνδυασμός είναι ο μόνος που εγγυάται τη νίκη στο β΄γύρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σκοτινιώτης άσκησε κριτική στους ανθυποψηφίους του λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί τους περί μη διεκδικητικής Δημοτικής Αρχής δεν έχουν καμία βάση και κορυφαίο παράδειγμα αποτελούν τα έργα δεκάδων εκατομμυρίων του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. «Ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο Ν.Μαγνησίας, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά την εκτέλεση των έργων», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον κ.Πατσιαντά, τόνισε ότι οι αντιλήψεις του εκφράζουν ένα παλιό μοντέλο Δημάρχου, για να προσθέσει ότι έχει παγιδευτεί σε μια ιδεοληψία που οδηγεί σε καθήλωση της πόλης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. «Ο Βόλος μπορεί και πρέπει να απογειωθεί τα επόμενα χρόνια, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την ανάγκη να ενταχθούν σε αυτό οι Δήμοι. Οι πόροι από ΕΣΠΑ, όμως, διεκδικούνται με  τεκμηριωμένες προτάσεις και ολοκληρωμένους φακέλους και όχι με χιλιόμετρα πορείας», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης και κάλεσε τον κ.Πατσιαντά, για μία ακόμη φορά, να παρουσιάσει στους συμπολίτες το πρόγραμμά του για το Βόλο.  
Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι ο ενιαίος Συνασπισμός ήταν το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που είχε μιλήσει για τα δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης, με ισχυρούς Δήμους και αιρετές Περιφέρειες, χαρακτηρίζοντας αναχρονιστική την αναδίπλωση που έγινε στη συνέχεια. Απαντώντας δε σε επικρίσεις που δέχεται για την προσωπική του διαδρομή, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι «η πολιτική δεν είναι θρησκεία, δεν έχει δόγματα, εξελίσσεται. Πολιτικές απόψεις άλλαξα γιατί άλλαξε o κόσμος, οι αξίες μου όμως παραμένουν σταθερές και αδιαπραγμάτευτες. Η αριστερά άλλωστε δεν είναι μετάλλιο που το κρεμάς στο λαιμό για να το επιδεικνύεις, αλλά πρωτίστως κώδικας αρχών και αξιών».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στον κ.Μπέο και στην κριτική που ασκεί στο έργο του Δήμου, ο κ.Σκοτινιώτης θύμισε στους ακροατές ότι ο κ.Μπέος μίλησε πρόσφατα στην αίθουσα του νέου Δημοτικού Θεάτρου της Νέας Ιωνίας, ένα έργο που ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας και το οποίο ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει πριν από λίγο καιρό εικονική πραγματικότητα. «Ακριβώς αυτός ο μηδενισμός και ο αφορισμός των πάντων, έχει στο σπέρμα του τον πυρήνα του φασισμού», υπογράμμισε και συνέχισε: «Δεν έχω αξίωση από κ. Μπέο να το καταλάβει, γιατί αυτό φαίνεται πως υπηρετεί. Λυπάμαι, όμως, όταν άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, υιοθετούν τον ίδιο ισοπεδωτικό λόγο». 
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο κ.Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι την επόμενη πενταετία θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης, καθώς πλέον ο Δήμος Βόλου πατάει σε γερά θεμέλια, ενώ για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε ακατανόητη την απαγόρευση προσλήψεων από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί από την απόφαση αυτή.  
Καταλήγοντας ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι αυτό που κρίνεται στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής είναι ποιος δήμαρχος μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα ιστορική φάση της πόλης μας. «Δεν ψηφίζουμε κόμμα, ούτε κυβέρνηση, ούτε παίζουμε στοίχημα. Την κομματική μας προτίμηση μπορούμε να την εκφράσουμε στη διπλανή κάλπη των ευρωεκλογών. Ψηφίζουμε για την πόλη και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και κάνουμε Επιλογή Ευθύνης για το μέλλον και την προοπτική του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: