Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επισκέψεις Π.Σκοτινιώτη σε «Άσπρες Πεταλούδες» και ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Πρόεδρο Αθ.Μπακαλιάνο και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» είχε σήμερα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το ίδρυμα συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε το άριστο κλίμα συνεργασίας κατά την προηγούμενη τριετία και παράλληλα εξήρε το έργο που παράγεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι από τα ιδρύματα που απασχόλησαν λιγότερο το Δήμο Βόλου και αυτό αποδεικνύει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τη διοίκηση και το προσωπικό.
Για την παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως είπε, ο τομέας της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Βόλου να αναδειχθεί πανελλαδικά στην πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας. «Στο Δήμο Βόλου έχουμε κατακτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι την επόμενη πενταετία θα δοθεί έμφαση στις συνέργειες με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να υπάρξει πολλαπλάσιο αποτέλεσμα της προσπάθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί επίσης η εμπειρία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία «Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών», ενισχύοντας ακόμη πιο αποτελεσματικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες χρήσιμες για τη λειτουργία του νοικοκυριού και την ομαλή οικογενειακή τους ζωή, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί η ενίσχυση του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με το σύνολο των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Στόχος μας είναι η συγκρότηση του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στη χώρα, που θα αναδείξει το Δήμο Βόλου ως πρότυπο “Κοινωνικό Δήμο” πανελλαδικά», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης. 

Στο ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ
Για το σοβαρό έργο που παράγεται στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΠΙΛΟΤΟΣ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τα στελέχη του Κέντρου, ως επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Από τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ στο Βόλο Γ.Μίλτο έγινε ενημέρωση καταρχάς για την πορεία του έργου δημιουργίας πολυδύναμου συμβουλευτικού κέντρου και μονάδας οικογενειακής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, αλλά και γενικότερα για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή, το οποίο εμφανίζεται οξυμένο τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. 
Ο κ.Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι η γόνιμη συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη τριετία, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου ο Δήμος Βόλου να στηρίξει με κάθε τρόπο την πολλή σοβαρή δουλειά που γίνεται από τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: