Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής στον Π. Σκοτινιώτη

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ.Γιαννάκης Ομήρου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ.Αδ.Μουζούρη και στελέχη της Κυπριακής Βουλής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με τον κ.Ομήρου να κάνει εκτενή αναφορά στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει πλέον να αξιοποιηθεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα η γεωπολιτική θέση της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής στρατηγικής, η οποία πρέπει να στηριχθεί σε συλλογική διαβούλευση και κοινές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε ότι το Κυπριακό ζήτημα, παραμένει κλασική περίπτωση διεθνούς προβλήματος εισβολής και κατοχής και τόνισε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση της νήσου  σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει μία διεθνής προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια. 
Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε, επίσης, τον κ.Ομήρου για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, μεταφέροντας τη θετική και αρνητική εμπειρία από την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Χρειάζεται μεταρρύθμιση στη μεταρρύθμιση, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου, με κεντρικό στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων ώστε να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση στα θέματα της καθημερινότητας.. 

Αναφερόμενος στην κυπριακή κοινότητα του Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι αποτελεί οργανικό τμήμα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργεί ως «γέφυρα» για τη διατήρηση ισχυρών δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην περιοχή μας και την Κύπρο. Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην παρουσία της Ένωσης Κυπρίων Ν.Μαγνησίας, λέγοντας ότι είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της περιοχής που με το έργο του κρατά ζωντανό το κυπριακό στοιχείο. 

Τον κ.Ομήρου συνόδευαν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Αντώνης Κουταλιανός και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ν.Οικονόμου, ο Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Ν.Μαγνησίας Π.Παπαδόπουλος, ο κ.Σ.Σωτηρίου και ο κ.Δ.Κουτσός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: