Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αναγκαία η παρέμβαση του ΟΣΕ στην Αγριά για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων

Να προχωρήσει ο ΟΣΕ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών κατά μήκος της παραλιακής οδού Αγριάς, προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ.Σωτήρης Χαλκιάς με έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο του δικτύου του ΟΣΕ στο Βόλο κ. Γιάννη Αντωνιάδη.
Το πρόβλημα επικεντρώνεται στο παραλιακό τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας από την περιοχή του Συνοικισμού Αγριάς (Οξοποιϊα) και μέχρι τη διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Δρακείας (Ηρώο), όπου προ 10ετίας περίπου κατασκευάσθηκε πεζοδρόμιο ύψους 15εκ. και πάνω τοποθετήθηκαν οι σιδηροτροχιές του τρένου. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι από την ημέρα της κατασκευής του υπερυψωμένου πεζοδρομίου και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί (τουλάχιστον πέντε φορές) σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όταν φυσάει νοτιάς βουλώνουν οι υπόνομοι και τα φρεάτια που οδηγούν στη θάλασσα από φερτές ύλες και με το φράγμα των 15 εκ. του πεζοδρομίου δεν υπάρχει φυσική απορροή υδάτων.

Ο κ.Χαλκιάς επισημαίνει την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης των σιδηροτροχιών στο επίπεδο που ήταν προ 10ετίας (στο ύψος του δρόμου) ώστε να μην υπάρξουν ξανά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε και στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από  λίγες ημέρες στο Δημαρχείο Βόλου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, όπου συζητήθηκε η πορεία των έργων του ΟΣΕ και ο προγραμματισμός σε σχέση με την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: