Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν μπορεί να έχει απλώς επετειακό χαρακτήρα ούτε να αποτελεί εκπλήρωση μιας τυπικής υποχρέωσης προς τα θύματα του παρελθόντος. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποτελούν τμήμα της κοινωνίας μας, θύματα της πιο ακραίας φτώχειας. Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της βίας που καταλύουν κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και σεβασμού στην διαφορετικότητα του άλλου.  

Σε συνθήκες   μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, με την ανεργία να καλπάζει και τη μεσαία τάξη να καταρρέει, εντείνονται τα φαινόμενα κοινωνικής βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν κινδύνους  για οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας, που κάθε άλλο παρά θα πρέπει να υποτιμηθούν. Ο Δήμος Βόλου και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών που έχουμε συγκροτήσει,   σε συνεργασία με τους δημότες, τους φορείς της πόλης και τις κοινότητες μεταναστών, αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων συμπεριφορών. Ο Δήμος Βόλου, παράλληλα, ενισχύει διαρκώς τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην πόλη μας
Καλούμε τους συμπολίτες μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο φασισμό, το νεοναζισμό και το ρατσισμό και να αγωνιστούν για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα κοινωνικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικής προέλευσης ή κοινωνικής καταγωγής.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: