Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Η συμφωνία για το γάλα οδηγεί την κτηνοτροφία σε αφανισμό

Την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα για το γάλα εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, επισημαίνοντας συγκεκριμένα σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα για το γάλα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως και όλης της χώρας. Ο ενιαίος Δήμος Βόλου διαθέτει σημαντικό τομέα κτηνοτροφικής και αγροτικής παραγωγής και μια από τις δυναμικότερες συνεταιριστικές βιομηχανίες στην Ελλάδα, την ΕΒΟΛ. Με τη συμφωνία, η οπαία ευνοεί τις πολυεθνικές και τις μεγάλες βιομηχανίες,  κινδυνεύει με αφανισμό η  εγχώρια αγελαδοτροφία, ενώ συνέπειες θα υπάρξουν και για  τους καταναλωτές.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στη συμφωνία αυτή και περιμένουμε από την Ελληνική Βουλή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και της ελληνικής κτηνοτροφίας. Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του κτηνοτροφικού τομέα που θα προστατεύει την ποιότητα και την εγχώρια παραγωγή. Ως Δημοτική Αρχή Βόλου στεκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων της περιοχής μας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: