Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Η μαύρη προπαγάνδα που επιχειρεί ο κ.Μπέος ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας»

Απαντώντας σε δηλώσεις του κ.Αχ.Μπέου μετά τη σημερινή επίσκεψή του στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ.Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει τα εξής: Ο κ. Μπέος, κατά την προσφιλή του τακτική, υβρίζει, λασπολογεί και με ψεύδη προσπαθεί να πλιατσικολογήσει επικοινωνιακά, αποκαλύπτοντας ωστόσο την παροιμιώδη άγνοιά του για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αναφορικά με το προσωπικό των δήμων και τη λειτουργία των Υπηρεσιών τους.
Ο κ. Μπέος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί, ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας από το διευθυντή της, σύμφωνα με την επιθυμία του.
Και συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα, το γραφείο τύπου του επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διευθυντή και ζήτησε συνάντηση μαζί του, ορίζοντας συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, πράγμα που έγινε αποδεκτό. Στις 24-3-2014, με φαξ από το γραφείο τύπου του, ζητήθηκε εκ νέου επιβεβαίωση από το διευθυντή της ορισθείσας συνάντησης. Κατηγορηματικά δηλώνεται ότι ούτε κάποιος συνεργάτης του ούτε ο ίδιος επικοινώνησε μαζί μου, ούτε ζήτησε την παρουσία μου, ούτε από μένα, ούτε από τη διεύθυνση. Ως εκ τούτου, δε θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να διαμορφώνω το πρόγραμμά μου, βάσει του σχεδιασμού του κ. Μπέου. Εξάλλου, αν δεν είχε την απρέπεια να με αντιμετωπίσει ειρωνικά, προσπαθώντας να κάνει επίδειξη δύναμης, κατά τη συνάντησή μας, θα είχε ακούσει ότι έπρεπε να μεταβώ σε μία κηδεία. Δυστυχώς, τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα δεν καθορίζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Μπέου.
Όσον αφορά στις γελοιότητές του, «περί τρομοκρατίας των υπαλλήλων και απολύσεων», γελάνε ακόμη και τα μωρά παιδιά. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι προσλήψεις και οι απολύσεις του προσωπικού, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθορίζονται από συγκεκριμένη νομοθεσία και δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κανενός αιρετού. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι, πώς και πόσο έχουν στηρίξει και στηρίζουν την Υπηρεσία.
Ανάλογα αποκαλυπτική ήταν, σύμφωνα με την ενημέρωσή μου, και η άγνοιά του για τις νομικές και διοικητικές διαδικασίες που ακολουθούνται ως προς τη λειτουργία της Υπηρεσίας (ασφάλιστρα, συντηρήσεις κλπ). Ας φροντίσει πρώτα να μάθει τι σημαίνει ανταποδοτική υπηρεσία, πριν να προβαίνει σε ανυπόστατες κρίσεις που τον εκθέτουν συνεχώς.
Αναφορικά, δε, με το ενδιαφέρον του για τη λειτουργία της Υπηρεσίας, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία είχε ευρεία δημοσιοποίηση, παρουσιάστηκε τεχνικοοικονομική μελέτη, με όλα τα σχετικά δεδομένα (αρμοδιότητες, προσωπικό, μέσα, οικονομική κατάσταση κλπ). Ήταν τόσο το ενδιαφέρον του, που ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος συνεργάτης του φρόντισε να παραστεί ή να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία. Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, θα είναι χαρά μας να του τα κοινοποιήσουμε, εφόσον το επιθυμεί, για να αρχίσει να γνωρίζει για τι πράγμα μιλάει. Ώστε να δούμε και τις συγκεκριμένες προτάσεις του, πέραν των ύβρεων και της ειρωνικής και απαξιωτικής αντιμετώπισης, που δυστυχώς πλήττει και τους εργαζομένους, όπως έκανε, στη σημερινή του επίσκεψη, σε βάρος του διευθυντή, ο οποίος είχε το ήθος και την καλή διάθεση να τον ενημερώσει, να απαντήσει στις ερωτήσεις του και των συνεργατών του και να τους ξεναγήσει στην Υπηρεσία, για όση ώρα θέλησαν. 
Έχουμε αρκετό χρόνο, ευτυχώς, ως τις εκλογές, προκειμένου να δοθεί στον κ. Μπέο η ευκαιρία να τοποθετείται συγκεκριμένα και προγραμματικά, εγκαταλείποντας αναγκαστικά τις γενικόλογες και γκεμπελικού χαρακτήρα κραυγές του. Είναι πολύ ωφέλιμη τελικά η εγκαινιασθείσα σήμερα τακτική των επισκέψεων στις δημοτικές υπηρεσίες, γιατί δίνει την ευκαιρία να αποκαλύπτεται η προσωπικότητα και το ήθος του. Η μαύρα προπαγάνδα που επιχειρεί και η οποία ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας, δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον.
    



Δεν υπάρχουν σχόλια: