Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Θετική συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής Αγ.Παρασκευής

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ΠεριβάλλοντοςΕνέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχαν σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα  Μακρή, και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ν.Μόσχος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής Α.Κούτσουρος μαζί με μέλη του Συλλόγου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδίου Πόλης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας ΔόμησηςΔήμου Βόλου Γ.Πολυμενίδης και στελέχη του υπουργείου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αντίστοιχης σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ τον Αύγουστο του 2013, με σκοπό την εξεύρεση μιας δίκαιης και αποδεκτήςλύσης, κοινωνικά και πολεοδομικάΗ συζήτηση επικεντρώθηκε και πάλι στην ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τροποποίηση του Ν2508//97, στο πλαίσιο σχετικής πρότασης που έχει διατυπώσει ο Δήμος Βόλου από 27.8.2012 και η οποίαθα έχει ως πρακτικό αποτέλεσμα την ανακούφιση των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής σε ποσοστό 40-50% από τις εισφορές σε χρήμα.

Το σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά, τόσο ο κ.Αλεξιάδης όσο και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου τοποθετήθηκαν θετικά, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση σε σχέση με τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το θέμα. Ο κ.Αλεξιάδης, μάλιστα, εξέφρασε τη βούληση να προωθήσει την ενσωμάτωση της πρότασης αυτής σε σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, η οποία υιοθετήθηκε και από την Υφυπουργό Ζ.Μακρή, βοηθά ώστε να κλείσει με θετικό τρόπο για τους κατοίκους της συνοικίας η πολύχρονη αυτή εκκρεμότητα και να αντιμετωπιστεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη συνοικία πάνω από δύο δεκαετίες. Τα περαιτέρω ζητήματα συμφωνήθηκε να συζητηθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα μεταξύ της κ.Ζ.Μακρή, εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: