Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη με τους Τούρκους επενδυτές στην πρώην VPI

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι επικεφαλής του Τουρκικού Ομίλου “Polisan” που πρόσφατα εξαγόρασε την πρώην βιομηχανία  Artenius Ηellas (VPI), η οποία βρίσκεται στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου και παράγει ρητίνες και προφορμαρισμένες πλαστικές φιάλες για την εμφιάλωση αναψυκτικών και νερών σε συσκευασία τύπου PET. Πρόκειται για τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου “Polisan” N.Bitlis και E.Mizrahi αντίστοιχα, τους οποίους συνόδευε το στέλεχος της εταιρείας στην Ελλάδα Ηλ.Βαφόπουλος. 

Οι δυο επενδυτές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την παραγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας τους τελευταίους δυο μήνες, δηλαδή μετά την εξαγορά της από τον Όμιλο “Polisan”, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια. Όπως συγκεκριμένα ανέφεραν, πρόκειται για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία προσδοκούν να αποτελέσει «παράθυρο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για νέες και μεγαλύτερες επενδύσεις στο μέλλον. 
Η “Polisan” είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων της Τουρκίας και ανήκει στον ομώνυμο όμιλο που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και της διαχείρισης λιμανιών. Τον Σεπτέμβριο του 2013 προχώρησε στην εξαγορά της βιομηχανίας Artenius Ηellas που βρίσκεται στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου και απασχολεί σήμερα 70 εργαζόμενους. 
Ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την επένδυση των Τούρκων επιχειρηματιών στην περιοχή, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την τοπική οικονομία, και τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει οποιαδήποτε επενδυτική προσπάθεια η οποία συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο Βόλος, όπως είπε, παραμένει μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανικές περιοχές της χώρας, παρά την ύφεση των τελευταίων ετών που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον κλάδο της βιομηχανίας και εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. Ως Δήμος Βόλου καταβάλλουμε προσπάθεια για τη στήριξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας ότι «Βόλος χωρίς βιομηχανία, είναι Βόλος δίχως μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος. 
Οι Τούρκοι επενδυτές ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι στα σχέδιά τους είναι να αξιοποιήσουν το σύνολο της έκτασης όπου βρίσκεται η βιομηχανία και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και σε νέες επενδύσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν και στο λιμάνι του Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: