Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησαν νέες εργασίες κατασκευής οδών στον ενιαίο Δήμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής νέων οδών στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας. Τα έργα είναι συνολικής δαπάνης 645.000 ευρώ, και θα ολοκληρωθούν εντός του 2014. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φ. Λαμπρινίδη, πρόκειται για συνολική παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των οδοστρωμάτων και της οδικής ασφάλειας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου. «Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε οικονομικό περιθώριο και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα του Δήμου, ώστε, σε περίοδο μεγάλων περικοπών για την αυτοδιοίκηση, να ανταποκριθούμε στις βασικές απαιτήσεις λειτουργίας της πόλης», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Ήδη, στο πλαίσιο της πρώτης εργολαβίας που αφορά διανοίξεις και κατασκευές νέων δρόμων έχουν ολοκληρωθεί:
  • Τμήμα της οδού από επαρχιακή οδό προς “Ξενία” στην Πορταριά
  • Ο δρόμος πίσω από το “Ξενία” – αποκατάσταση τοιχίου στην Πορταριά
  • Τσιμεντρόστρωση τμήματος δρόμου προς Προφήτη Ηλία στη Μακρινίτσα
  • Ασφαλτόστρωση δρόμων στη Νέα Αγχίαλο και τη Δημητριάδα Νέας Αγχιάλου
  • Κατασκευή των οδών Αταλάντης, Αδράστου (Αταλάντης – Ιππέων), Σεμέλης στην Νέα Δημητριάδα Βόλου
Αυτή την περίοδο έχουν εγκατασταθεί τα συνεργεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στις οδούς Νίτσας Κολιού, Λέτσιου στη Νέα Ιωνία και στο οικοδομικό τετράγωνο 212 για την κατασκευή παρακείμενης οδού, ενώ ξεκινά άμεσα και η κατασκευή της δημοτικής οδού 6134 στα Άνω Λεχώνια. Συνολικά, με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχουν κατασκευαστεί 22 νέα οδικά τμήματα, εκτός των μικρότερων συμπληρωματικών παρεμβάσεων στις ίδιες περιοχές. Παράλληλα εντός της εβδομάδας, ξεκίνησε και το έργο “Κατασκευές οδών έτους 2013” που αφορά 24 παρεμβάσεις νέας οδοποιίας σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου. Οι δύο πρώτες παρεμβάσεις αναφέρονται στα Κάτω Λεχώνια και πρόκειται συγκεκριμένα για οδό στην περιοχή “Πούντα” και την οδό Τοπάλη.
Θα ακολουθήσουν, πάντα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη δημοτική ενότητα Βόλου, οι οδοί Ι.Καρτάλη  (Εθνικής Αντιστάσεως- Χατζηβασίλη), Πλαπούτα – Μανίσαλη. Στη δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας, η οδός Φώκαιας και οι οδοί Βυζαντίου και Ασπιώτη στο Νέο Δέλτα, στη δημοτική ενότητα Πορταριάς, η παράπλευρος του Αναύρου στην Άλλη Μεριά, το καλντερίμι στο Κατηχώρι (Ορτανσίες) και η οδός στην Αγία Άννα Πορταριάς.
Στη δημοτική ενότητα Μακρινίτσας, κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης στην Κουκουράβα και τσιμεντοστρώσεις  στην περιοχή Γκιώνη, Γοργοϋπηκόου, Λουμπάρδα.
Στη δημοτική ενότητα Ιωλκού, η πάροδος στον Προφήτη Ηλία και η παρατάφρειος στο Καραγάτς.
Στη δημοτική ενότητα Αγριάς, οι οδοί Βέργου και Λιάκου και ο δρόμος στο νηπιαγωγείο.
Στη δημοτική ενότητα Αισωνίας, η οδός Ακάστου από Ιωλκού, η οδός πέριξ του 1ου Γυμνασίου και η ανώνυμη οδός στο Σέσκλο.
Τέλος στη δημοτική ενότητα Αγχιάλου, οι οδοί 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Βελανιδιά, Τουλίπας, Ηλιάνθου στην Κριθαριά και Αφροδίτης στη περιοχή Μαμιδάκη.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της περσινής εργολαβίας και εντός των πρώτων μηνών του 2014 θα κατασκευαστούν και οι οδοί Γιαννακάκου και έναντι ΕΨΑ στην Αγριά, Πλήθωνος (Μυκόνου – Αλωπίου), Αγίας Αναστασίας, Παπάφη στη Νέα Ιωνία, Ανθεστηρίων στο Βόλο, Απόλλωνος στο Διμήνι, η παρόχθια του Κραυσίδωνα στην Ανακασιά. Επίσης, η επισκευή του λιθόστρωτου “Κακονά” στη Μακρινίτσα και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην Ανακασιά.
Ήδη έχει αποσταλλεί από την Τεχνική Υπηρεσία σχετικό έγγραφο σε όλους τους φορείς οι οποίοι αλληλοεμπλέκονται και επιχειρούν στο οδόστρωμα και συγκεκριμένα στη ΔΕΥΑΜΒ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΟΤΕ και την ΕΠΑ και στις περιπτώσεις που τους αφορά να συντονιστούν και να εκτελέσουν άμεσα τα προαπαιτούμενα έργα του τομέα ευθύνης τους, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες οδοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: