Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής της Μάχης Πολυμεροπούλου

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η έκθεση ζωγραφικής της Μάχης Βασιλείου-Πολυμεροπούλου. Είναι η πρώτη έκθεση της ζωγράφου στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και  θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουνίου. Η Μ.Πολυμεροπούλου μεγάλωσε στη Λάρισα και έκανε σπουδές στις ΗΠΑ όπου ζει και δημιουργεί. Μυήθηκε στη ζωγραφική από την μητέρα της, που ήταν επίσης η γνωστή ζωγράφος με εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα στη δεκαετία του εξήντα.
Συνέχισε τα μαθήματα ζωγραφικής και με άλλους καλλιτέχνες σε μικρή ηλικία. Ζωγραφίζει εδώ και  τριάντα χρόνια ξεκινώντας από τα 14 χρόνια της. Πειραματίστηκε αρχικά στην τεχνική των Εμπρεσιονιστών. Στην Αμερική σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Εικαστικές Τέχνες. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Νεοελληνικής λογοτεχνίας για δέκα πέντε χρόνια στην Ουάσιγκτον. Σπούδασε παράλληλα και  θέατρο στο ΗΒ στούντιο ηθοποιών στην Νέα Υόρκη. Η τεχνική της είναι η ελαιογραφία, τα ακριλικά, η μικτή τεχνική. Δημιουργεί επίσης και χαρακτικά έργα.
Η Μ.Πολυμεροπούλου έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Αμερική. Αυτήν την εποχή συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στο Κλαμπ Καλών Τεχνών στην Ουάσιγκτον, όπου και θα παρουσιάσει την ατομική της έκθεση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και  Πινακοθήκες και στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον. Έχει διακριθεί με βραβεία κοινωνικού περιεχομένου. Σχεδιάζει να παρουσιάσει ολοκληρωμένη τη δουλειά της στις πόλεις όπου έζησε συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη διάδοση της τέχνης. Όπως αναφέρει η ίδια «… στην τωρινή δουλειά μου με απασχολεί η γη και οι ατμοσφαιρικές αλλαγές απεικονίζοντας την διαρκή αλλαγή με εντυπώσεις πάνω σε καμβά. Στη συνέχεια  εμβαθύνοντας την εντύπωση αποδίδω αυτό που υπάρχει πίσω από την εικόνα….η δουλειά μου αποτελείται από συνοπτική ανάλυση μακράς διάρκειας με αποτέλεσμα την παρουσίαση του υλικού σαν φωτογραφία…»


Δεν υπάρχουν σχόλια: