Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση για την Πλαζ Αλυκών

Υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή, ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τη μισθώτρια Χαρίκλεια-Ηλιάννα Μπασιανά, η σύμβαση για τη μίσθωση της Πλαζ Αλυκών. Όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, «πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που αποτελεί καρπό των επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της Πλαζ Αλυκών και γενικότερα της δημοτικής περιουσίας. Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα περίοδο της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η απόδραση σε πιο απομακρυσμένες ακτές καθίσταται για τους συμπολίτες μας εξαιρετικά δυσχερής και, για πολλούς, απαγορευτική.
Η αγαπημένη πλαζ των Βολιωτών έχει ανάγκη από σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να «ξαναζωντανέψει», ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις των λουομένων και στην επιδίωξή μας ο Βόλος να αποτελέσει τουριστικό  προορισμό. Είναι βέβαιο ότι η αναβάθμιση της πλαζ θα ξανακάνει ελκυστική συνολικά την περιοχή των Αλυκών και θα βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή». 
Από την πλευρά της η μισθώτρια Ηλιάννα Μπασιανά δήλωσε ότι «με στόχο την αναβάθμιση της παραλίας των Αλυκών Βόλου, θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες του Βόλου και τους επισκέπτες την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση, με υποδομές που σέβονται απόλυτα το περιβάλλον και διαφυλάττουν τον αιγιαλό. Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν θα αναβαθμίσουν τόσο αισθητικά όσο και περιβαλλοντικά την παραλία των Αλυκών. Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν τους δημότες είναι για εμάς προτεραιότητα».
Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από ένα χρόνο άγονων διαγωνισμών και έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, δυο επιχειρήσεις ανταγωνίσθηκαν σοβαρά για την ανάληψη λειτουργίας της Πλαζ των Αλυκών, με αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Η επιχειρηματίας που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό ανέλαβε την εκμετάλλευση της Πλαζ Αλυκών για 12 έτη (έως 31.12.2025), με αρχικό συνολικό ετήσιο μίσθωμα 40.150 ευρώ, πρέπει δε να σημειωθεί ότι δραστηριοποιείται με επιτυχία στο ίδιο αντικείμενο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση, η μισθώτρια υποχρεούται στην κατασκευή parking, παιδικής χαράς και νέων χώρων υγιεινής (WC) σύμφωνα με το υποβληθέν με την προσφορά της επενδυτικό σχέδιο και την ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία μιας σύγχρονής πλαζ. Επιπλέον, επειδή πρόκειται για παλαιές και για μεγάλο διάστημα εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, η μισθώτρια υποχρεούται να προβεί σε ενέργειες πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης του μισθίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο, εξάλλου, έχει αποφασίσει την οριακή τροποποίηση του σχεδίου πόλης, με στόχο  να βελτιώσει τους όρους χρήσης και λειτουργίας των παλαιών εγκαταστάσεων, Η ασκούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να θίγει ή να υποβαθμίζει, με οποιονδήποτε τρόπο, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Ενδεικτικά, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: