Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Αργεντίνικο σινεμά με άγγιγμα Κούβας» στο Βόλο

Μετά το επιτυχημένο πρώτο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, το Νοέμβριο του 2012, με την προβολή τεσσάρων βραβευμένων ταινιών του Ισπανικού σινεμά, ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει φέτος το δεύτερο αφιέρωμα με τίτλο «Αργεντίνικο Σινεμά με άγγιγμα Κούβας», σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO», την Πρεσβεία της Αργεντινής και το Instituto Cervantes.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, τις επόμενες Δευτέρες του Απρίλη (8, 15, 22 και 29) θα παρουσιαστούν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, τρεις Αργεντίνικες και μία Κουβανέζικη, που πραγματώνονται τη σχέση των ανθρώπων στην μετα-κρίση εποχή της Αργεντινής. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ.Παντσάς, «το δεύτερο αυτό αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο κρίθηκε αναγκαίο μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρώτο και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμπολίτες μας για το ισπανικό σινεμά».
Οι προβολές θα γίνουν στο «Αχίλλειο», στις 9.30 το βράδυ κάθε Δευτέρας, με την εξής σειρά:
8 Απριλίου «El otro» (Ο άλλος), Ariel Rotter, 2007, 85΄
15 Απριλίου «Nacido y criado» (Γεννημένος και μεγαλωμένος), Pablo Trapero, 2006, 100΄
22 Απριλίου «Afinidades» (Συγγένειες), Vladimir Cruz και Jorge Perugorría, 2010, 90΄
29 Απριλίου «La cámara oscura» (Ο σκοτεινός θάλαμος), María Victoria Menis, 2007, 88΄
«Ο Σύλλογος Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας – AROMA LATINO», έχει σκοπό μη κερδοσκοπικό και συγκεκριμένα τη διάδοση, με κάθε νόμιμο μέσο, της ισπανικής γλώσσας και της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και πολιτισμού. Ιδρύθηκε το έτος 2011, έχει έδρα την πόλη του Βόλου και ήδη αριθμεί περί τα εκατό (100) μέλη, τα οποία διαρκώς αυξάνονται, καθώς η ισπανική γλώσσα έχει πολλούς θαυμαστές στην περιοχή του Βόλου. Τα φροντιστήρια ισπανικής γλώσσας ολοένα και πληθαίνουν, ενώ μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και στα πολιτιστικά προϊόντα των ισπανόφωνων χωρών (ταινίες, μουσική, χοροί, λογοτεχνία, ποίηση κ.λ.π). Ο σύλλογος «AROMA LATINO» έχει ως σκοπό τη συνεχή προβολή και διάδοση των ανωτέρω πολιτιστικών δειγμάτων που προέρχονται από λαούς και πολιτισμούς τόσο μακρινούς, αλλά στην ουσία τόσο κοντινούς, με το δικό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: