Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το δικό του καλάθι τοπικών προϊόντων θα παρουσιάσει ο Δήμος Βόλου σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το παρόν στην έκθεση για την ανάδειξη των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από 18 έως 21 Απριλίου, ετοιμάζεται να δώσει ο Δήμος Βόλου στέλνοντας το δικό του καλάθι τοπικών προϊόντων. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη σύνδεση του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ποιότητας, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη. Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να διαμορφώσει το καλάθι τοπικών Προϊόντων του Δήμου, με το οποίο θα συνδράμει στο καλάθι τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Για το σκοπό αυτό έχει σταλεί επιστολή στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου με την οποία καλούνται, αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση και τα προϊόντα τους καλύπτουν τις προδιαγραφές που τίθενται, να αποστείλουν δείγματα από τα προϊόντα που παράγουν και επιθυμούν να προβληθούν καθώς και τυχόν οπτικοακουστικό υλικό (φυλλάδια, spot, video, powerpoint).
Όπως τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ.Δημήτρης Δερβένης «ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενεργοποιεί, μεταξύ των άλλων και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει στελεχωθεί με τη μεταφορά προσωπικού από την Περιφέρεια, όπως όριζε ο νόμος του "Καλλικράτη". Με τις μικρές δυνάμεις μας, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τον αγροτικό κόσμο και να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή, με σειρά δράσεων, όπως η συμμετοχή στην έκθεση αυτή. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση για να πετύχουμε τον στόχο της διαμόρφωσης του Τοπικού "Καλαθιού" των Προϊόντων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, της προβολής και προώθησής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να στείλουν το υλικό τους στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου (Τοπάλη 12 με Δημητριάδος, 4ος  Όροφος) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24210-97667 και 24210-97668 για περισσότερες πληροφορίες. Σημειώνεται ότι η αποστολή θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να συγκεντρωθούν τα προϊόντα και να αποσταλούν ως καλάθι Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Βόλου στην Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: