Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με το Σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΕΤ

Τη διαβεβαίωση του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας «Lafarge» στην Ελλάδα Μ.Κυπριανίδη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη λειτουργία του εργοστασίου ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο, μετέφερε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στο προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του, παρουσία και της Αντιδημάρχου Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσας Οικονόμου.
Δυο ημέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστασίου στη Χαλκίδα και λίγη ώρα πριν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Β.Κουκλουμπέρης, ο Γραμματέας Β.Χαλαστάρας και το μέλος της διοίκησης Δ.Βαϊτσης, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο προκειμένου να τους ενημερώσει για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ.Κυπριανίδη.
Ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε καταρχάς ότι ο Πρόεδρος της «Lafarge» επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία  μαζί του, το πρωί της περασμένης Τρίτης, λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Χαλκίδα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αρνητικές εξελίξεις στο μονάδα του Βόλου και τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Απαντώντας στις επίμονες επισημάνσεις του, ο κ.Κυπριανίδης παρείχε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι από τις εξελίξεις αυτές δεν πρόκειται να θιγεί το εργοστάσιο του Βόλου, αντίθετα θα ενισχυθεί η λειτουργία του και, μάλιστα, συμφώνησε να μεταφέρει ο Δήμαρχος τη δέσμευσή του αυτή στους εργαζόμενους.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εκτίμησαν ως θετική την επικοινωνία του κ.Κυπριανίδη με το Δήμαρχο Βόλου και ανέλαβαν να μεταφέρουν το περιεχόμενό της στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υπογράμμισε, για μία ακόμη φορά, ότι κορυφαία προτεραιότητα είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, καθώς ο Βόλος, λόγω και της ιδιαίτερης παραγωγικής του φυσιογνωμίας, ζει με πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με κυρίαρχο στοιχείο την επικίνδυνη διόγκωση της ανεργίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: