Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σχέδιο παρεμβάσεων για τη βελτίωση του πρασίνου στο Δήμο Βόλου

Συνεχίζονται εντατικά και οργανωμένα οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, με σκοπό τη διατήρηση και ανάπτυξη του αστικού πρασίνου, ως σημαντικού παράγοντα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πέραν της καθημερινής συντήρησης των χώρων πρασίνου, η υπηρεσία προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα σε συγκεκριμένες εργασίες για την αντιμετώπιση ειδικότερων προβλημάτων σε επιλεγμένα σημεία.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Π. Πελεκάνος, «κύρια μέριμνα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου είναι η συντήρηση του αστικού πρασίνου και η ανάπτυξή του με παρεμβάσεις σε πάρκα, πλατείες, κοιμητήρια, σχολεία, γήπεδα, αλσύλια, δρόμους κ.α., προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολό τους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το Δήμο Βόλου και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι και η οργάνωση δράσεων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρασίνου».
Στο πλαίσιο του προγράμματος της υπηρεσίας, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα γίνει παρέμβαση (κλαδέματα-κόψιμο χόρτων κ.λ.π.) στον πεζόδρομο της Ρ. Φερραίου, όπως και στους ποδηλατοδρόμους στην  Ν. Δημητριάδα, ενώ την Τετάρτη 16.1 θα ξεκινήσει το κλάδεμα των δέντρων στον κεντρικό ιστό της πόλης, αρχής γενομένης από τις οδούς που περικλείονται στο τμήμα μεταξύ Γ. Δήμου – Κ. Καρτάλη - Περιφερειακός έως Κύπρου. Σημειώνεται ότι στην Δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας το κλάδεμα έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και συνεχίζεται κανονικά. Όπως υπογράμμισε ο Π.Πελεκάνος, η εντολή που έχει δοθεί είναι να υπάρχει αυστηρή επίβλεψη της υπηρεσίας κατά το κλάδεμα, ώστε αυτό να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και με αυξημένη ευαισθησία προς το πράσινο και το περιβάλλον.
Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αφορά τη βελτίωση του πάρκου στο Πεδίου του Άρεως. Συγκεκριμένα  έχουν προγραμματιστεί εργασίες κλαδέματος των δέντρων,  κοπής χόρτων και γενικού ευπρεπισμού και καθαριότητας του χώρου.  Παράλληλα, η υπηρεσία συνεχίζει τη συντήρηση των χώρων πρασίνου αντιμετωπίζοντας και περιπτώσεις που προκύπτουν από αιτήματα πολιτών. Απευθύνεται δε έκκληση στους δημότες να δείξουν κατανόηση και να διευκολύνουν το έργο της Διεύθυνσης για την αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: