Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Βόλος πανέτοιμος να φιλοξενήσει το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων

Στους ρυθμούς του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων  κινείται από σήμερα η πόλη του Βόλου, η οποία μέσα από τη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων ενδυναμώνει συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη και παράλληλα εξασφαλίζει σημαντική διεθνή προβολή. Η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη (11.9) στις 7:30 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου με την παρέλαση των κορυφαίων αθλητριών συγχρονισμένης κολύμβησης από 34 χώρες της υφηλίου, οι οποίες από την Τετάρτη και έως την Κυριακή θα προσφέρουν με τις επιδόσεις τους πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό του Βόλου και ολόκληρης της Θεσσαλίας. 
Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ βασικός χορηγός των αγώνων είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ που θα εκπροσωπηθεί στην τελετή έναρξης από τον παγκόσμιο πρωταθλητή κολύμβησης open water και 4ο Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», Σπύρο Γιαννιώτη, τον οποίο και υποστηρίζει η εταιρεία. 
Η ανάδειξη της πόλης του Βόλου σε διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο χώρο του ναυταθλητισμού, τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δ. Διαθεσόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Καλτσογιάννης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ Π. Μαβίδης, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) κ. Stefania Tudini και η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής μας ομάδας Μ.Θηβαίου.
Στην τοποθέτησή του ο κ.Σκοτινιώτης ευχαρίστησε τον κ. Διαθεσόπουλο για το ότι υπήρξε συνεπής στον λόγο που έδωσε πέρυσι, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο, και διασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα διεθνές αθλητικό γεγονός. «Το γεγονός  αυτό αποτελεί μοναδική τιμή για την πόλη μας και καλούμε τους συμπολίτες να ανταποδώσουν την τιμή αυτή με τη μαζική παρουσία τους, την Τρίτη στην τελετή έναρξης και από την Τετάρτη έως τη λήξη των αγώνων στα δημοτικά Κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας». Ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι αυτή η διοργάνωση είναι η πιο δύσκολη και πιο σύνθετη που έχει αναλάβει ποτέ η πόλη του Βόλου, η οποία ωστόσο υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις ντόπιες δυνάμεις, δηλαδή τα στελέχη του Δήμου Βόλου και τους εκατοντάδες εθελοντές της πόλης. Πρόσθεσε, δε, ότι χωρίς την άψογη συνεργασία και τη σύμπραξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.,Αγοραστού και των συνεργατών του, θα ήταν αδύνατο ο Δήμος Βόλου να διεκπεραιώσει οικονομικά αυτό το εγχείρημα. Τέλος, δεν παρέλειψε να σημειώσει την καθοριστική συμβολή των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τονίζοντας ότι έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους για την υλοποίηση της διοργάνωσης.
«Η πόλη του Βόλου αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει έμπνευση, μεράκι και αποφασιστικότητα, στέκεται όρθια χάρις στις δυνάμεις που δημιουργούν και μπορούν να εγγυηθούν μία καλύτερη πορεία μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Καλτσογιάννης εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τόνισε ότι «αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας, εν μέσω της δεινής  οικονομικής κρίσης, καταφέρνουμε και εξευρίσκουμε πάντα πόρους για τη φιλοξενία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων. Ο Βόλος έχει αποδείξει ότι είναι η πόλη των μεγάλων αθλητικών γεγονότων που δίνουν πνοή και ελπίδα στην τοπική κοινωνία. Η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ Π.Μαβίδης εξήρε την προσπάθεια των υπηρεσιακών στελεχών του Οργανισμού αλλά και την εντυπωσιακή ανταπόκριση των εθελοντών, οι οποίοι έφθασαν στον πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα αριθμό των 250 ατόμων.
«Ο Βόλος αλλάζει την όψη της Ελλάδας με τα χιλιάδες προβλήματα, αποδεικνύει ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα δημιουργική, δυναμική, που μπορεί να διοργανώσει μεγάλα event με επιτυχία, μια Ελλάδα που έχει ψυχή, δύναμη, παρόν και μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημ.Διαθεσόπουλος ο οποίος προέβλεψε ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν στο Κολυμβητήριο του Βόλου, από το Δήμο Βόλο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του Πρωταθλήματος, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι κατασκευή που έγινε στην πισίνα του ΕΑΚ εντυπωσίασε ακόμη και τους Ιταλούς, οι οποίοι θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα αυτό. Αναφερόμενος, δε, στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η πόλη του Βόλου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, σημείωσε μεταξύ άλλων τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, την αρτιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, τη μεγάλη παράδοση στο ναυταθλητισμό, αλλά και τις συνέπειες που υπέστη η πόλη από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων. Τέλος, αποκάλυψε ότι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία ανέθεσε στην Ελλάδα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νεανίδων, το 2013, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να το διεκδικήσει με επιτυχία ο Βόλος.
Τέλος, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) κ. Stefania Tudini, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διοργάνωση του Βόλου θα στεφθεί με επιτυχία, ενώ η προπονήτρια της Εθνικής μας ομάδας Μαρία Θηβαίου, αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η χορογραφία και η μουσική θα έχουν ελληνικό χρώμα και εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το επίπεδο προετοιμασίας των αθλητριών. Σημειώνεται ότι στην Εθνική ομάδα Νεανίδων συμμετέχουν και τέσσερις αθλήτριες από το Βόλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: