Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Καλής ποιότητας το νερό στο Βόλο τον μήνα Ιούλιο

Με καλής ποιότητας νερό υδροδοτήθηκε το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τον Ιούλιο, παρά τη μειωμένη συμμετοχή των πηγαίων νερών στη δημιουργία του μίγματος νερού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ τον Ιούλιο παρήχθησαν 1.558.541 κυβικά μέτρα νερού εκ των οποίων τα 601.281 κυβικά ήταν πηγαία, ποσοστό 38,58%, έναντι του ποσοστού 63,9 % του Ιουνίου. Η σκληρότητα του νερού που διανεμήθηκε στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κυμάνθηκε από 17,8 έως 36,0 γαλ. βαθμούς και η συγκέντρωση των χλωριόντων, ενδεικτική παράμετρο της αλατότητας του νερού , από 57 έως 222 mg/l, με παραμετρική τιμή τα 250 mg/l.
Αναλυτικότερα αποτελέσματα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ www.deyamv.gr, που σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού που διατίθεται μέσω των δικτύων της, έχει καθιερώσει από τον Απρίλιο του 2012 τη δημοσιοποίηση στοιχείων ποιοτικού ελέγχου του νερού που πραγματοποιεί, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην ιστοσελίδα της.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σε μηνιαία βάση στον ιστότοπο της ΔΕΥΑΜΒ αφορούν ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού που καταναλώθηκε τον προηγούμενο μήνα, μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Το χημικό και μικροβιολογικό εργαστήριο της Επιχείρησης που είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025, ελέγχει την ποιότητα του νερού με πλήθος δειγμάτων και αναλύσεων κάθε μήνα, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των οποίων αποστέλλονται στη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας και στους κατά τόπους ενδιαφερόμενους (δημοτικές ενότητες, τοπικά συμβούλια).
Βασικός στόχος της ΔΕΥΑΜΒ είναι η απρόσκοπτη υδροδότηση της περιοχής αρμοδιότητάς της με νερό ποιότητας εντός των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία και η τακτική ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ποιότητα του καταναλισκόμενου νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: