Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σε νηπιαγωγείο μετασκευάζεται το «Αρχοντικό Δράκου» στην Πορταριά

Ξεκινά άμεσα το έργο κατασκευής νηπιαγωγείου σε δημοτικό κτίριο της Πορταριάς (Αρχοντικό Δράκου), το οποίο αναμένεται να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα από την έλλειψη κατάλληλου διδακτηρίου που αντιμετωπίζει η περιοχή. Για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αλ. Γιαννούκας & ΣΙΑ Ε.Ε.». Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 187.118,24€ (προϋπολογισμός μελέτης 360.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Μετασκευή Δημοτικού Κτιρίου (Αρχοντικό Δράκου) σε Νηπιαγωγείο Πορταριάς», για το οποίο ο Δήμος Βόλου είχε υποβάλλει, από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2011, αίτημα έκτακτης επιχορήγησης προς τον ΟΣΚ, που υιοθέτησε ο Οργανισμός και τελικώς έγινε δεκτό από το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη των εργασιών. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και προβλέπει τη μετατροπή του παλιού Αρχοντικού σε Νηπιαγωγείο, με παράλληλη ενίσχυση του φέροντος οργανισμού και γενικώς την επισκευή και ανακαίνισή του.
Το κτίριο «Αρχοντικό Δράκου» περιήλθε στην ιδιοκτησία του τέως Δήμου Πορταριάς κατόπιν δωρεάς από τους αδελφούς Απόστολο και Θεμιστοκλή Δράκο. Πρόκειται για ισόγειο κτίσμα με υπόγειο, επιφάνειας 157,08 τ.μ. το οποίο βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο έκτασης 666,71 τ.μ. Η αρχιτεκτονική μελέτη για την μετασκευή προτείνει τη δημιουργία δύο αιθουσών εργασίας στο ισόγειο, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενός γραφείου Νηπιαγωγών κι ενός συγκροτήματος με WC και μικρή κουζίνα. Στο υπόγειο προβλέπεται η δημιουργία του λεβητοστασίου, αποθηκευτικών χώρων και ενός γυμναστηρίου, με διατήρηση της εσωτερικής ξύλινης σκάλας που συνδέει τους δυο ορόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: