Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επίλυση καταναλωτικών διαφορών

Με υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ασχολήθηκε στη δεύτερη συνεδρίασή της η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Όπως είναι γνωστό, στόχος της Επιτροπής είναι η εξώδικη επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών στην προσπάθεια για επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι καταναλωτές όταν διαπιστώνουν προβλήματα στα προϊόντα που αγοράζουν ή όταν δεν τηρούνται οι όροι των συμβολαίων απευθύνονται στην επιτροπή. Η επιτροπή επικοινωνεί με το κατάστημα ή την εταιρία επιδιώκοντας σε πρώτη φάση την επίλυση της διαφοράς μέσω προφορικών συνεννοήσεων.
Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό η υπόθεση παραπέμπεται σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία και γνωμοδοτεί. Όλες οι αποφάσεις αποστέλλονται στο Συνήγορο του Καταναλωτή.Η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού του Δήμου Βόλου είναι τριμελής και αποτελείται από: 
α) τον Πρόεδρο κο Αναστάσιο Βολιώτη – Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, με αναπληρωτή του τον κο Νικόλαο Χατζησταματίου, μέλος του ίδιου Συλλόγου 
β) τον κο Κωνσταντίνο Χαλύφα – Τακτικό Μέλος, Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με αναπληρωτή του τον κο Γεώργιο Μπαρμπάκο, Σύμβουλο του ίδιου Επιμελητηρίου ως μέλος και
γ) την κα Παππά Κλεοπάτρα – Τακτικό Μέλος, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, με αναπληρώτριά της την κα Πλαστάρα Κυριακή, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, ως μέλος.
Γραμματέας της Επιτροπής έχει ορισθεί η κα Γραμματικού Σταυρούλα, υπάλληλος του Δήμου Βόλου.
Η θητεία των μελών είναι διετής και μπορεί να ανανεώνεται μία ή περισσότερες φορές. Για πληροφορίες ή για καταγγελίες, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται: Τοπάλη & Δημητριάδος - 3ος όροφος, τηλ.: 24210-35739.

Δεν υπάρχουν σχόλια: