Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επιχείρηση αντικατάστασης κορυνών σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και συμπλήρωση κορυνών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης του Βόλου, από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 57 κορύνες στην οδό Κ. Καρτάλη, από Δημητριάδος έως Αναλήψεως, 35 κορύνες στην οδό Ιωλκού και 30 κορύνες στην οδό Ιάσονος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι, αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πραγματοποιήθηκε επέμβαση στην οδό Κ. Καρτάλη τους τελευταίους 12 μήνες.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκο Μόσχο, εκτός από τη φυσιολογική φθορά του συστήματος, το οποίο πρέπει να συντηρείται, η υπηρεσία καλείται να αντιμετωπίσει συστηματικές δολιοφθορές από συγκεκριμένους καταστηματάρχες στην οδό Κ. Καρτάλη οι οποίοι προβαίνουν σε πράξεις αυτοδικίας, χωρίς να σέβονται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την επόμενη φορά που θα αφαιρεθούν κορύνες, θα κινηθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα κατά των δραστών, γνωστών και αγνώστων», ξεκαθάρισε ο κ. Μόσχος. 
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν σήμερα, από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, εργασίες σήμανσης στην οδό Ροστώβ, στο ύψος του Περιφερειακού. Στόχος είναι, μετά και τις απαραίτητες εργασίες που θα πραγματοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία, το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ροστώβ να δοθεί στην κυκλοφορία για Ι.Χ., ώστε να αποφορτιστεί κυκλοφοριακά η οδός Αλκίππης στη Ν. Δημητριάδα, η οποία έχει επιφορτιστεί με ένα πολύ μεγάλο βάρος κυκλοφορίας. «Η μη ολοκλήρωση του τμήματος του Περιφερειακού έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή και οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονται. Προκειμένου να ανακουφίσουμε αυτό το βάρος και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα τους, προχωρούμε σε αυτή τη σημαντική κίνηση», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος, επισημαίνομτας ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει κανονιστική απόφαση για μείωση του ορίου ταχύτητας στην οδό Αλκίππης, η οποία έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης για την οδό Απόλλωνος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: