Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Προθεσμία 24 ωρών δίνει ο Δήμος Βόλου για τον καθαρισμό της πλατείας Αγ. Νικολάου

Να προβεί εντός 24 ωρών σε πλήρη καθαρισμό του χώρου της Πλατείας Αγίου Νικολάου και να φροντίσει για την επαναφορά αυτής στην προτέρα κατάσταση, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχος με επιστολή του προς την διοργανώτρια εταιρεία της εικαστικής συνάντησης «F.A.C.E. Fine Arts Contemporary Exhibitions». Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Μόσχος προειδοποιεί ότι θα εισηγηθεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θα διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι, στην τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση των χώρων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας και της Πλατείας Αγίου Νικολάου στην εταιρεία «SEV DEVELOPMENT», για την διοργάνωση της 6ης Σύγχρονης Εικαστικής Συνάντησης «F.A.C.E. Fine Arts Contemporary Exhibitions», με παράλληλη δράση SQUART, λαμβανομένου ιδιαιτέρως υπόψη και του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της δραστηριότητας. 
«Ωστόσο από την πρώτη ημέρα της δραστηριότητας στον χώρο του Αγ. Νικολάου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μόσχος στην επιστολή του, «και μην έχοντας λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως οφείλατε, οι πλάκες της πλατείας, οι τοίχοι της εκκλησίας, του καμπαναριού, τα σκαλοπάτια, γέμισαν από χρώματα τα οποία ρυπαίνουν τον χώρο και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του ιστορικού μνημείου της πόλης του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και το κεντρικότερο σημείο του εμπορικού κέντρου. Αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να γίνουμε αποδέκτες διαμαρτυριών από την Ι.Μ. Δημητριάδος, καθώς και από δημότες μας. Περαιτέρω στον ίδιο χώρο αναπτύξατε παράλληλες δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιγραφόταν στην αίτηση σας, όπως η λειτουργία περιπτέρου από κτηνιατρείο της πόλης καθώς και η εναπόθεση αυτοκινήτου μάρκας FIAT, προφανώς ως χορηγού της εκδήλωσης».
Σημειώνεται ότι σε προφορικές συνεννοήσεις με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό του χώρου με δικές τους δαπάνες. Συμφώνησαν, μάλιστα, να αποστείλουν και σχετική έγγραφη δέσμευση. Ωστόσο, έως και σήμερα δεν προέβησαν στον καθαρισμό της πλατείας από τις δραστηριότητες της εκδήλωσης. Ο κ. Μόσχος καταλογίζει επίσης στους διοργανωτές ότι δεν περιόρισαν τις εκδηλώσεις στον προβλεπόμενο χώρο ως όφειλαν, αλλά προέβησαν σε ανάπτυξη δραστηριοτήτων, πέραν των συμφωνημένων με τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ενώ η δραστηριότητα όπως περιγραφόταν στην αίτησή τους, διέφερε ουσιωδώς από την πραγματική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: