Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα συντηρήσεων των δρόμων

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος οδοποιίας έτους 2012, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βόλου, όπου συζητήθηκε τόσο το πρόγραμμα συντηρήσεων και κατασκευών οδών στις Δημοτικές Ενότητες, όσο και το αντίστοιχο πρόγραμμα συντηρήσεων αγροτικής οδοποιίας. Οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση των δρόμων στο σύνολο του ενιαίου Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τα αιρετά όργανα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν προχωρήσει και στη σχετική ιεράρχηση κατά τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος.
Παράλληλα, θα ξεκινήσουν ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τα έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, πλην της Νέας Ιωνίας και της Ιωλκού όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οι εργασίες καλύπτονται από το τεχνικό πρόγραμμα του 2011, οι δε νέες μελέτες για το 2012 θα αρχίσουν να υλοποιούνται από το Σεπτέμβριο και έτσι δεν θα υπάρξει κενό στην αντιμετώπιση θεμάτων αγροτικής οδοποιίας. 
Στο πρόγραμμα συντηρήσεων οδοποιίας περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τομών ώστε να αντιμετωπιστούν οι λακκούβες που υπάρχουν, επισκευές κρασπεδορείθρων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα πολιτών που καταγράφηκαν αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα αλλά και η ανάγκη για έκτακτες παρεμβάσεις που προκύπτουν είτε από φθορές, είτε από έργα άλλων φορέων, αλλά και από την κακοκαιρία. 
Δεδομένου, δε, ότι ανάλογες εργασίες προγραμματίζονται και από τη ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχει συνεργασία των αντίστοιχων υπηρεσιών για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε στα θέματα αποκαταστάσεων καλντεριμιών στις περιφερειακές ενότητες αλλά και στην ανάγκη νέων κατασκευών και επεκτάσεων της οδοποιίας. Για το σκοπό αυτό εκπονείται από την τεχνική υπηρεσία νέα μελέτη για έργα εντός του 2012, προϋπολογισμού 500.000€. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π.Πελεκάνος, Γ.Καουνάς, Ν.Στόϊκος, και Γ.Γκουντέλιας. Επίσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Γίδαρης, ο προϊστάμενος του τμήματος οδοποιίας Α.Λουκιπούδης καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί των έργων Σ.Δεδούσης, Γ.Ζαγοριανός, Θ.Μισοκέφαλος και  Ε.Σαμαρτζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: