Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Την αντίθεσή του στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, έπειτα από πρόταση της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», και αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου είναι αντίθετο στο κλείσιμο του Υποκ/τος ΙΚΑ στην πόλη μας. Εκτιμούμε ότι το κλείσιμο του Υποκ/τος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τους πολίτες και δεν έχει κανένα όφελος για τη Δημόσια Διοίκηση.
-Διότι δεν οδηγεί σε καμία εξοικονόμηση δαπανών καθώς το κτίριο που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο και δεν επιβαρύνει το ΙΚΑ με ενοίκιο.
-Διότι για τους πολίτες της Ν. Ιωνίας το κλείσιμο του Υποκ/τος θα σημάνει τριπλάσιες ουρές και ταλαιπωρία στην οποιαδήποτε συναλλαγή είτε αφορά συντάξεις είτε παροχές είτε ένα απλό ερώτημα.
-Διότι το κτίριο του ΙΚΑ Βόλου ούτε θα έχει τις προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των περίπου 200.000 κατοίκων του Νομού μας με 15.000 επιχ/σεις και πληθώρα ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
-Διότι το υπάρχον Υποκ/μα εξυπηρετεί ήδη σε επιθυμητό επίπεδο τους δημότες της Ν. Ιωνίας παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
-Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλείσιμο του ΙΚΑ στην πόλη μας  εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Παροχών Υγείας.
-Είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια του κλεισίματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Βόλου και στηρίζουμε τους εργαζόμενους και συμπολίτες μας για το δικαίωμα στη δουλειά και στην ασφάλιση με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και παροχές υγείας, για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Για μια Δημόσια Διοίκηση για το λαό.
Για δωρεάν ασφάλιση και παροχές υγείας για όλο τον λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: