Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη στην Πολεοδομία για την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου για το θέμα τροποποίησης της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε) που περικλείει το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Α.Δουλόπουλος, Κ.Νίκου, Γ.Μολοχίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ.Χαλέβας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκάγιαννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σ.Αναγνώστου με μηχανικούς των Επιστημονικών Ομάδων του Επιμελητηρίου και υπηρεσιακά στελέχη της Πολεοδομίας.
Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος και αφορούσε την ενημέρωση των φορέων για την πορεία του σχεδίου Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου και κυρίως τη νεότερη εξέλιξη που υπήρξε από το ΥΠΕΚΑ για την υποβολή πρότασης τροποποίησης της Ζ.Ο.Ε. Το θέμα αυτό περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόταση που έχει επεξεργαστεί η Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, κωδικοποιώντας όλες τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί ήδη από τις αρχές του 2011 στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τη μελέτη της Β1 φάσης της Επέκτασης και Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, για οποίο εξάλλου ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει σχετικά.
Μετά από την παρουσίαση της πρότασης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ειδικότερες παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες όλοι οι φορείς θα καταθέσουν στην Πολεοδομία τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από όλους τους φορείς επισημάνθηκε η ανάγκη τροποποίησης της Ζ.Ο.Ε, κάτι το οποίο επισημαίνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο μόλις τις τελευταίες ημέρες το ΥΠΕΚΑ, αποσαφήνισε ότι τελικά θα υπάρξει και σχετική εισήγηση του για την τροποποίηση των ΖΟΕ, κάτι το οποίο αρνούνταν να πράξει καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η πίεση του χρόνου για τις αλλαγές αυτές, προκειμένου να ενταχθούν στο Π.Δ. για το Ρυθμιστικό, είναι ασφυκτική, δεδομένου ότι το Υπουργείο επιθυμεί να το ολοκληρώσει πριν από τις εθνικές εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε. είναι ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων, η οποία θα δώσει άλλες προοπτικές στην περιοχή.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: