Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συσκέψεις στα αρμόδια υπουργεία για «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.» και Περιφερειακό

Συσκέψεις στα αρμόδια υπουργεία για δυο σημαντικά θέματα της περιοχής, το μέλλον του ακινήτου της «Ιάσων Α.Ε.» και τη χρηματοδότηση της εργολαβίας «σκούπα» του Περιφερειακού, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 Μαρτίου (ώρα 13:00) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των μετόχων στην εταιρεία «Ιάσων Α.Ε.», προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στη συνοικία της Νεάπολης. Κατά τη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια να διευκρινιστεί ποιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από προγράμματα του υπουργείου, ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για αξιοποίηση της έκτασης στο πλαίσιο του πρωτογενούς τομέα.
Για την Τετάρτη 14 Μαρτίου ορίστηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με θέμα τις εκκρεμότητες στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Σκοτινιώτης με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη την Τετάρτη το απόγευμα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, στις 11 το πρωί, και θα συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Μαγκριώτη, οι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Βόλου.
Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σκοτινιώτης έχει επανειλημμένως μεταφέρει στην ηγεσία, τόσο του υπουργείου Υποδομών, όσο και του υπουργείου Ανάπτυξης, την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση της εργολαβίας - "σκούπα" που αφορά την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και πρωτίστως την ασφάλεια των μετακινήσεων. Πρωταρχικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 6.800.000 ευρώ, που αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Λαρίσης-Γορίτσας, ώστε  να δοθεί οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: