Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Φύτεψαν και υιοθέτησαν… αλσύλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεκάδες μαθητές-μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ιωλκού πραγματοποίησαν σήμερα εξόρμηση δενδροφύτευσης στη θέση «Αγία Βαρβάρα» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου, με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός». Κοντά στους μαθητές βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Γκουντέλια, προκειμένου να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία των μαθητών και τις οικολογικές τους ευαισθησίες.
«Τέτοιες δράσεις», όπως είπε, «συμβάλλουν αφενός στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αφετέρου στην αύξηση του πρασίνου στις κατοικημένες περιοχές, δηλαδή στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και επομένως της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής εξόρμησης φυτεύτηκαν 20 ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, 20 τούγιες, 70 πικροδάφνες και 70 σπάρτα. Επίσης,  φυτεύτηκαν στο λόφο της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά 7 έλατα και 1 σεκόγια. Το αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί θα υιοθετηθεί από τους μαθητές του Γυμνασίου που θα αναλάβουν την καλλιέργεια και προστασία του.
Ο κ. Γκουντέλιας έκανε λόγο για μια στοχευμένη συλλογική προσπάθεια δημοτικών υπαλλήλων, φορέων, κατοίκων και μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, που υλοποιήθηκε μετά από σχεδιασμό και συνεργασία. Ο ίδιος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Ιωλκού, το Κέντρο Πολιτισμού και τους υπαλλήλους και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, που υλοποίησαν τη σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: