Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έργα συντήρησης των δρόμων στη Νέα Αγχίαλο

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδών στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αντ. Λιθαδιώτη Ε.Δ.Ε.» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 48.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011).
Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργολαβίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, ύψους 275.000€, στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, ύψους 45.000 ευρώ και στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς και Μακρινίτσας, ύψους 49.000€ και 24.250€ αντίστοιχα, ενώ σταδιακά θα ξεκινήσουν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των οδών στο σύνολο του ενιαίου Δήμου. 
Οι εργασίες στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τα   Συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων  έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών, όπως και επισκευή – ανακατασκευή λιθόστρωτων και λιθοδομών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).


Δεν υπάρχουν σχόλια: