Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αναγκαία η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Βόλου – Πορταριάς

Την ανάγκη να επισπευσθούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος του εθνικού δρόμου Βόλου – Πορταριάς επισημαίνει με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Βορείων Σποράδων Αργ. Κοπάνα, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλιας, με αφορμή τη διοργάνωση της 32ης Ανάβασης Πορταριάς στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη συντήρησης του οδικού δικτύου σε δυο σημεία: α) σε μήκος 300μ. περίπου στη συμβολή του επαρχιακού δρόμου προς Άνω συνοικία Κατηχωρίου με τον εθνικό δρόμο, όπου το οδόστρωμα έχει φθαρεί υπερβολικά και παρουσιάζει καθιζήσεις, β) σε μήκος 600μ. περίπου από το πρατήριο καυσίμων Δενελάβα έως το ξενοδοχείο «Βαλένη», όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει τις ίδιες φθορές.
Ο κ. Γκουντέλιας ζητεί να συμπεριληφθούν οι παρεμβάσεις στην επικείμενη εργολαβία συντήρησης των δρόμων που σύντομα θα ξεκινήσει με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πρόκειται για μία εκκρεμότητα που δεν επιδέχεται πλέον αναβολής, αφού απειλείται η ακύρωση μιας δραστηριότητας με πολλαπλά οφέλη, την οποία αναπτύσσουν τα τελευταία τριάντα χρόνια από κοινού οι φορείς της περιοχής. «Η επισήμανση  ακύρωσης της διοργάνωσης», υπογραμμίζει ο ίδιος, «δεν αποτελεί υπερβολή, καθώς όπως προκύπτει από έγγραφο της ΛΕΣΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, υπάρχει κίνδυνος οι ενδιαφερόμενοι να μην δηλώσουν συμμετοχή εξαιτίας της κατάστασης του ασφαλτοτάπητα και τότε το πλήγμα για την τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή, σε μια γενικότερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα είναι ισχυρό».
Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη να αποκατασταθεί το οδόστρωμα της επαρχιακής οδού εντός του οικισμού της Άλλης Μεριάς, σε μήκος περίπου 500μ., το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και είναι επικίνδυνο για οδηγούς και πεζούς. «Ο επαρχιακός αυτός δρόμος χρησιμοποιείται ως έξοδος της πόλης προς το Πήλιο, παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και συχνά γίνονται ατυχήματα. Υπολογίζουμε πως το 80% της κίνησης προς την Πορταριά, τα Χάνια και το ανατολικό Πήλιο διέρχεται απ’ το στενό γεμάτο στροφές και μεγάλη κλίση επαρχιακό δρόμο. Τα παράπονα των μονίμων κατοίκων αλλά και των διερχόμενων είναι συνεχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντέλιας στην επιστολή του.
Τέλος, ενημερώνει για τη μεγάλη φθορά του οδοστρώματος σε δύο σημεία του επαρχιακού δρόμου Πορταριάς-Μακρινίτσας, α)στη συμβολή του δρόμου με την εθνική οδό μπροστά από το Πρώην Δημαρχείο Πορταριάς και σε μήκος 100 περίπου μέτρων και β) στην είσοδο της Μακρινίτσας (χώρος ελιγμών των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: