Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Η τοπική κοινωνία δεν θα ανεχτεί πλέον καμία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Περιφερειακού

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, για το έργο της αρτηρίας Παράκαμψης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου από Γορίτσα μέχρι Αγριά, οκτώ μήνες μετά τη δημοπράτησή του, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του πολύπαθου αυτού έργου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την τοπική κοινωνία, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Η επιστολή απευθύνεται επίσης στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και στη Διεύθυνση Οδικών Έργων (υπόψη Προϊσταμένου της Θ.Πανουτσόπουλου), από τους οποίους ζητείται να παρέμβουν προκειμένου να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Κοινοποιείται, επίσης, στους βουλευτές Μαγνησίας όλων των κομμάτων και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Όπως τονίζει ο κ.Σκοτινιώτης, «η Περιφερειακή Οδός του Βόλου (αρτηρία Παράκαμψης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου) είναι ένα έργο ημιτελές εδώ και χρόνια, η πλήρης, δε, ολοκλήρωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την πόλη μας. Και τούτο, διότι θα εξυπηρετήσει ταχύτερα και ασφαλέστερα τις τοπικές και υπερτοπικές κυκλοφοριακές ανάγκες και θα αποφορτίσει το ιδιαίτερα βεβαρημένο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης του Βόλου, με άμεσες θετικές συνέπειες για την τοπική οικονομία  και την ποιότητα ζωής».
Στο πλαίσιο του έργου αυτού, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από πιέσεις ετών,  δημοπρατήθηκε τελικά το τμήμα από Γορίτσα (οδός Αλκίππης στη ΧΘ. 16+180)  μέχρι την Αγριά (ΧΘ. 19+200)  και οι συνδετήριοι οδοί (Π19, Π31) με την παραλιακή οδό, προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ. Η εργολαβία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο (2) χρόνια.
«Ωστόσο παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, παρότι έχουν περάσει από τη δημοπράτηση του έργου οκτώ (8) ολόκληροι μήνες, ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ολοκληρώθηκε το Μάϊο, ενώ, όπως πληροφορούμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, «η ανάδοχος εταιρεία έχει εγκαίρως καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την εγγυητική επιστολή».
Τούτων δεδομένων, ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για την εγκατάσταση του αναδόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: