Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ικανοποιημένη η FINA από την οργανωτική προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Με απόλυτα ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει τεθεί, προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου του Δήμου Βόλου, καθώς και η οργανωτική προετοιμασία, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου το διάστημα από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου.
Για την πρόοδο των εργασιών και της οργανωτικής προετοιμασίας, ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) κ. Stefania Tudini, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βόλο. Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Η κ. Tudini συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δ.Διαθεσόπουλου, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και στελεχών της ΚΟΕ, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία των απαραίτητων έργων και ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Ανοιχτό Κολυμβητήριο Βόλου, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την πορεία των παρεμβάσεων, καθώς και το Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες επίδειξης, και έδωσε τις τελευταίες οδηγίες για τις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Η κ. Tudini δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της προετοιμασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, χάρις στην άριστη συνεργασία μεταξύ FINA - ΚΟΕ - Δήμου Βόλου – Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα επιτευχθεί η άρτια διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 
Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων θα αποτελέσει για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μεγαλύτερης σπουδαιότητας και πολλαπλάσιας βαρύτητας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011.
Στο Πρωτάθλημα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 35 χώρες της υφηλίου με 400 περίπου αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί, κριτές και παράγοντες της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ως εκ τούτου, η φιλοξενία του αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια για τη διεθνή προβολή του Βόλου, αλλά και στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής  ύφεσης. Τα μέλη των αθλητικών αποστολών αλλά και οι επισκέπτες που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αναμένεται όχι μόνο να δημιουργήσουν μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και να τονώσουν γενικότερα την αγορά, τόσο στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης όσο και στον εμπορικό τομέα.
Τα στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ και του Δήμου Βόλου που έχουν αναλάβει την οργανωτική ευθύνη πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ανά τομέα εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην καλή λειτουργία του κολυμβητήριου, στην ασφάλεια των αθλητών, στις μετακινήσεις των ομάδων από και προς τα ξενοδοχεία, καθώς επίσης και στην κινητοποίηση εθελοντών οι οποίοι θα παίξουν και πάλι καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου.
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι: Π. Μαβίδης, Πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ, Ν.Μαυρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ και Σ.Χαλκιάς, μέλος του Δ.Σ., Ν.Σπηλιωτόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΕ, Γ.Χριστοφοράτος, Διευθυντής της ΚΟΕ, Ελ.Κουγιά, Τεχνική Σύμβουλος της ΚΟΕ, Μ.Θηβαίου, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Αμ.Κατερινοπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΚΟΕ και Αλ. Μεταφτσής, συνεργάτης του Δημάρχου Βόλου σε θέματα αθλητισμού.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: