Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε σχολεία από το Δήμο Βόλου

Μειοδοτικός διαγωνισμός πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα για εργασίες συντήρησης και επισκευής περιμετρικών υποστυλωμάτων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Η σχετική μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των στελεχών της με το αντίστοιχο κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων που επισκέφθηκε το Βόλο τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να κάνει αυτοψίες στο 2ο Λύκειο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.
Με βάση εκθέσεις αυτοψιών και με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων στατικότητας στο 12ο Δημοτικό, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες όπως, εκσκαφές μέχρι τα πέδιλα θεμελίωσης, τοποθέτηση νέων συνδετήρων, επάλειψη των οπλισμών και του σκυροδέματος για την αντιδιαβρωτική προστασία του σιδηροοπλισμού, εμποτισμός με αναστολέα διάβρωσης στο οπλισμένο σκυρόδεμα, προστατευτική βαφή, επιχωματώσεις και σκυροδετήσεις. Βεβαίως, σύμφωνα με στελέχη της υπηρεσίας, η απομείωση της φέρουσας ικανότητας του κτηρίου δεν θεωρείται κρίσιμη, ωστόσο οι άμεσες επισκευές κρίνονται απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία όπως οξειδώσεις, ρωγμές και υγρασίες. Το έργο είναι προϋπολογισμού με ΦΠΑ 12.286,84€.  Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης των μελετών και των όρων διακήρυξης για ορισμένες εργασίες συντήρησης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε σχολικά κτίρια, προϋπολογισμού 100.000€. Η δημοπράτηση μετά την έγκριση και της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα γίνει στις 3.7.2012, στη δε μελέτη περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε στέγες τριών σχολικών συγκροτημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια σοβαρότατα προβλήματα μόνωσης και ασφάλειας. Συγκεκριμένα :
- στο 5ο Λύκειο Βόλου θα επισκευαστεί η στέγη στην μία πτέρυγα του σχολείου, θα γίνουν εργασίες μόνωσης και τοποθέτηση νέας κεραμοσκεπής, καθώς και ξυλουργικές εργασίες
-στο 27ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει νέα μόνωση, θα τοποθετηθεί νέα στεγανωτική μεμβράνη, νέα επιχρίσματα στα στηθαία και τοποθέτηση μαρμάρων.
- στο σχολικό συγκρότημα Καλλιθέας – Φυτόκου επισκευή της μόνωσης στη βόρεια πτέρυγα του κτιρίου, τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης και νέας γαλβανισμένης λαμαρίνας.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης, οι εργασίες
προγραμματίστηκαν εδώ και αρκετούς μήνες, έπειτα από συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο
Παιδείας κ.Απ.Παντσά, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τους Διευθυντές των σχολείων.
Είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μη
δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εργασίες στα συγκεκριμένα
σχολεία θα πραγματοποιηθούν κατά προτεραιότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντίστοιχες
εργασίες δεν θα γίνουν και στα υπόλοιπα σχολεία, με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Τα
αιτήματα εξάλλου είναι εκρηκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: