Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Οι μαθητές στέλνουν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον

Παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία και ταινία μικρού μήκους με θέμα «Η πόλη μου». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Δήμο Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και τη Σύμπραξη Εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 13 σχολεία του Νομού Μαγνησίας.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από παιδιά αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, άνοιξε ο Διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ.Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε το συντονισμό της δράσης εκ μέρους της Σύμπραξης Εκπαιδευτικών. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια σημαντικών πρωτοβουλιών που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς τα σχολεία της πόλης και στέλνουν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του τόπου. «Η δημόσια εκπαίδευση μας εκπλήσσει ευχάριστα μέσα από πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της προόδου, της καινοτομίας και της προκοπής, και όχι μόνο η Ελλάδα της παρακμής και της βίας, η Ελλάδα που τραυματίζει τη Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών δικαιώνουν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα τη βούληση του Δήμου Βόλου να στηρίζει πρωτοβουλίες που βλέπουν στο μέλλον.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα του διαγωνισμού τόνισε ότι οι εργασίες των μαθητών ενισχύουν την προσπάθεια του Δήμου για την ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης όσον αφορά την εικόνα και λειτουργία της πόλης και του αστικού περιβάλλοντος. Ο ίδιος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που προώθησαν αυτή την πρωτοβουλία, ξεφεύγοντας από το κλασικό εκπαιδευτικό μοντέλο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ. Μπαρτζιώκα και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου.
Οι φωτογραφίες και οι ταινίες των μαθητών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή και στους νικητές απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι. Όλες οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε σταντ έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Νταίζης Φωτοπούλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: