Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Παρεμβάσεις συντήρησης στα σιντριβάνια της πόλης

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σιντριβανιών στις πλατείες της πόλης, βρίσκονται σε εξέλιξη από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου με σκοπό να αποτελέσουν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου χώρους δροσιάς και συνάθροισης των πολιτών στις γειτονιές. Ήδη τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σιντριβάνι των Παλαιών, όπου αντικαταστάθηκε πλήρως ο εξοπλισμός (αντλία), έγινε επισκευή στο φίλτρο λειτουργίας, καθαρισμός και πλύσιμο της πισίνας.
Από την προηγούμενη Παρασκευή λειτουργεί και το σιντριβάνι στην πλατεία Χρυσοχοϊδη, ενώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα αποδοθούν σε πλήρη λειτουργία τα περιφερειακά σιντριβάνια στην πλατεία Καλλιθέας, όπου θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες για τη λειτουργία δικτύου αποχέτευσης, και στην πλατεία Χιλιαδούς όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένος καθαρισμός. 
Σήμερα συνεχίστηκαν οι επισκευές στο σιντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας, στο οποίο απαιτείται να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες για τη στεγανοποίηση τη πισίνας καθώς υπάρχει σχετική διαρροή και, επίσης, απαιτείται η δημιουργία συστήματος αποχέτευσης η οποία προγραμματίζεται σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ. Το σιντριβάνι αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα.
Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη παρέμβαση στο σιντριβάνι των Αγίων Αναργύρων ενώ στο σιντριβάνι μπροστά από το Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου θα αφαιρεθεί τις επόμενες μέρες ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος δεν λειτουργεί, για να γίνει η αποκατάσταση του, στο πλαίσιο εργολαβίας του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας, η οποία φέτος έχει τη δυνατότητα να κάνει συστηματικά περιοδικούς ελέγχους για τον καθαρισμό και την αποτροπή βλαβών, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες βαφές και καλύτερη συντήρηση με χημικά.
Όπως είναι γνωστό φέτος έπαψε να λειτουργεί το σιντριβάνι μπροστά από το Δημαρχείο, το οποίο μετατράπηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου σε όμορφο χώρο πρασίνου, ενώ αντίστοιχη παρέμβαση προγραμματίζεται και στην πισίνα μπροστά από Ενυδρείο, καθώς οι διαστάσεις της είναι απαγορευτικές για τη δημιουργία σιντριβανιού κι έτσι θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.
Τέλος με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης και αναβάθμισης του πρασίνου στην πλατεία Ευαγγελίστριας θα τεθεί σε λειτουργία και το νέο σιντριβάνι το οποίο θα δημιουργήσει μία «όαση» δροσιάς στην κεντρική πλατεία της Νέας Ιωνίας. Οι σχετικές εργασίες προγραμματίζονται την επόμενη εβδομάδα. «Η περσινή εμπειρία νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα διδακτική, γιατί τον κρίσιμο ρόλο στην καλή εικόνα και κατάσταση των σιντριβανιών τον παίζουν οι πολίτες που επισκέπτονται για αναψυχή τις πλατείες» επισήμανε σχετικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και πρόσθεσε ότι «ο κάθε δημότης, επιβαρύνεται σε τελική ανάλυση με το κόστος λειτουργίας αυτών των υποδομών. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των σιντριβανιών. Οι υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθεια, φέτος ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση θα γίνουν με πιο συστηματικό τρόπο, μπορούμε ως πολίτες να συμβάλλουμε καθοριστικά, με την τήρηση της καθαριότητας και την αποφυγή φθορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: