Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μαθητές προβάλλουν το Βόλο και τη Μαγνησία ως ιδανικό προορισμό σχολικών εκδρομών

Πρεσβευτές του τόπου τους γίνονται μαθητές σχολείων της Μαγνησίας, οι οποίοι δημιούργησαν βίντεο για την τουριστική προβολή της περιοχής και την ανάδειξή της σε ιδανικό προορισμό μαθητικών εκδρομών, στο πλαίσιο πανελλαδικής καμπάνιας του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου». Πρόκειται για τους μαθητές του Α1 τμήματος του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου και του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, οι εργασίες των οποίων παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου παρουσία του Δημάρχου  κ. Πάνου Σκοτινιώτη.
Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών οι μαθητές δημιούργησαν, με φαντασία και αγάπη για τον τόπο τους, πρωτότυπο ψηφιακό υλικό, μέσα από το οποίο προβάλλουν τοπία, μνημεία και στοιχεία που συνθέτουν τη φυσιογνωμία της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι τα βίντεο είναι μεταφρασμένα και στην αγγλική γλώσσα. Ιδιαίτερα δυναμικό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το βίντεο του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, καθώς οι δημιουργοί του, στηριζόμενοι στη γρήγορη εναλλαγή εικόνων και τη μουσική επένδυση, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν το Βόλο, ενώ το βίντεο που ετοίμασε η ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου με τίτλο «Ξαναταξίδεψα με την Αργώ» εστιάζει στον μυθολογικό πλούτο της περιοχής, αλλά και στη σύγχρονη όψη της πόλης. Οι εικόνες συνοδεύονται από μουσική, τραγούδι και χορό.
«Οι εργασίες των μαθητών αποδεικνύουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Όχι μόνο αυτή της μιζέριας και της παρακμής, αλλά η Ελλάδα της δημιουργίας, των καινοτόμων πρωτοβουλιών, η Ελλάδα της δημόσιας εκπαίδευσης που μπορεί και δίνει παραδείγματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σκοτινιώτης ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση των βίντεο. Ο ίδιος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές των τριών σχολείων που προώθησαν αυτή την πρωτοβουλία, ξεφεύγοντας από το κλασικό εκπαιδευτικό μοντέλο και την τετριμμένη παροχή γνώσεων. Τα βίντεο των μαθητών, όπως είπε, στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για τον μαθητικό τουρισμό και την προσπάθεια όλων των παραγωγικών φορέων για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής, που αποτελεί ελπίδα για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κ. Σκοτινιώτης πρόσθεσε ότι τα βίντεο αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου, ώστε να αξιοποιηθούν ως εργαλεία στην προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής.
Τα συγχαρητήριά της στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων απηύθυνε με τη σειρά της η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα, η οποία τόνισε ότι ο Βόλος, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και λόγω της στρατηγικής του θέσης, προσφέρεται για την ανάπτυξη σχολικού τουρισμού. Ο Δήμος Βόλου έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιήσει κατάλληλα τις ιδέες των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: