Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αποτελεσματική επιχείρηση ενάντια στο παρεμπόριο

Οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων μικροπωλητών στο παραλιακό μέτωπο μέχρι και τον Άναυρο, πραγματοποίησαν σήμερα άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου συνεπικουρούμενοι από ένα όχημα της Λιμενικής Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων για το παρεμπόριο που διενεργούν τα μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών αλλά ήταν έκτακτη, εντοπίστηκαν 10 παράνομοι μικροπωλητές και έγιναν κατασχέσεις δεκάδων προϊόντων διαφόρων ειδών.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση πήραν μέρος 10 δημοτικοί αστυνομικοί και δυο προϊστάμενοι της υπηρεσίας, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις στους κάθετους δρόμους της οδού Αργοναυτών, ενώ το περιπολικό του Λιμενικού κινούνταν επί της παραλιακής οδού. Τα κατασχεθέντα προϊόντα (τσάντες, παπούτσια, κομπολόγια, φακοί, διακοσμητικά είδη κ.α.) θα καταστραφούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΙ-1991 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Ν. 3892/11.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χ. Τσαμπάζη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν αρκετές τέτοιες εξορμήσεις, συμπληρωματικά με τους τακτικούς ελέγχους, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Βόλου για την πάταξη του παρεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: