Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γαλάζιες Σημαίες σε 8 παραλίες του Δήμου Βόλου

Οκτώ Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι σε ισάριθμες ακτές του παραλιακού μετώπου του ενιαίου Δήμου Βόλου, που βραβεύτηκαν με το διεθνές αυτό σύμβολο για το 2012, γεγονός που σημαίνει ότι είναι καθαρές, ελεγμένες, ποιοτικές και ασφαλείς για τους λουόμενους. Σημειώνεται ότι η  «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.  
Συγκεκριμένα, οι παραλίες του Δήμου Βόλου που βραβεύτηκαν με  Γαλάζια Σημαία είναι: Αγριά/Μπάρμπα Θωμάς, Άναυρος, Αλυκές, Παγασών/Βόλος, Αμαρυλίδα, Αμφανές, Πευκάκια, Χρυσή Ακτή Παναγίας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που λειτουργεί ως συντονιστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», στη χώρα μας, δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα κριτήρια (32 συνολικά), που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, στην καθαρότητα των νερών, τη λειτουργική οργάνωση των παραλιών, την ύπαρξη ναυαγοσωστών και την φιλοξενία κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή Βόλου καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε όλες οι παραλίες να διατηρούνται καθαρές, ασφαλείς και προσβάσιμες για όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αρμονική ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου, η αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: